Foto: Pixabay

Fietsgraveeractie bij treinstation Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg worden de meeste fietsen gestolen rond het treinstation, aldus de gemeente Middelburg. Daarom is er donderdag (11 oktober) een graveer- en voorlichtingsactie bij het station.


Elke dag wordt er in Nederland zo'n 275 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal, laat de gemeente Middelburg weten. Ze organiseert donderdag van 11.00 tot 16.00 uur de graveeractie voor fietsen. Het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal licht eigenaren van fietsen voor.

Fietsendief

Bezoekers kunnen tijdens de actie op vertoning van een legitimatiebewijs gratis hun fiets laten graveren. Door een fiets te graveren wordt deze geregistreerd. Wanneer de fiets na diefstal wordt terugvonden, is het voor politie gemakkelijk de eigenaar te traceren. Zo wordt een fiets minder aantrekkelijk voor de fietsendief. 

Slot

Het preventieteam vertelt fietseigenaars over de meest geschikte sloten voor elk type fiets. 'Uit gegevens van de politie blijkt namelijk dat veel fietsendiefstallen voorkomen hadden kunnen worden met een goed slot', aldus de gemeente. Het preventieteam staat in een witte tent aan de voorkant van het station aan de Kanaalweg. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief