Foto: PR Jan Peter Balkenende

Balkenende spreekt over Zeeuwse economie in Middelburg

MIDDELBURG - Voormalig premier Jan Peter Balkenende houdt woensdag 27 februari een lezing in Middelburg. Hierbij gaat de hoogleraar onder meer in op de economische situatie van Zeeland nu en in de toekomst.


Balkenende (62) is te gast op een netwerkbijeenkomst van Maatschappij Departement Zeeland in de raadszaal van het oude stadhuis op de Markt in Middelburg. Hij geeft zijn kijk op de economische situatie in Nederland, duurzaamheid en de problematiek van klimaatverandering.

De in Biezelinge geboren CDA-politicus Balkenende was van juli 2002 tot oktober 2010 minister-president van Nederland.

Rechtsgeleerdheid

Hij voltooide het atheneum aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland in Goes en haalde aan de Vrije Universiteit Amsterdam het doctoraalexamen voor Geschiedenis en Nederlands recht. Later promoveerde hij ook tot doctor in de rechtsgeleerdheid en werd hij bijzonder hoogleraar christelijk sociaal denken aan de Vrije Universiteit.

Op dit moment is Balkenende werkzaam als voorzitter van de Maatschappelijke Alliantie.

De netwerkbijeenkomst duurt van 15.45 tot 18.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de Maatschappij of per e-mail: fdmwinter@icloud.com. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief