Foto: Largo

LPM wil inwoners Arnemuiden raadplegen over grote bouwplannen

ARNEMUIDEN - De Lokale Partij Middelburg (LPM) wil dat inwoners van Arnemuiden snel betrokken worden bij de voorbereidingen voor alle bouwplannen in de kern.


De komende jaren gaat er veel worden gebouwd in en om de kern: Harbour Village aan het Veerse Meer, Waterpark Veerse Meer en vaste standplaatsen op camping De Kruitmolen. Daarbovenop verrijzen er aan de noordkant van het dorp nog steeds huizen.

Bij elkaar gaat het om de bouw van honderden (vakantie)woningen.

Bestemmingsplannen

De LPM denkt dat het goed is om inwoners nu al te betrekken bij de plannen, zeker als het gaat om zaken die in het bestemmingsplan moeten worden aangepast. Veel vakantievierders en werknemers van de parken gaan straks immers naar hun bestemming door het dorp, de supermarkt wordt veel drukker, er zijn meer parkeerplaatsen in het centrum nodig en het bouwverkeer kan voor overlast gaan zorgen.

Onrust

De LPM, die ‘onrust proeft’ in het dorp, pleit voor een participatietraject en wil dat de gemeente dat ambtelijk ondersteunt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief