Foto: Rainer Sturm - Pixelio

Schijn van matchfixing tussen Oostkapelle en SSV'65

  Sport

OOSTKAPELLE - Op de Facebookpagina van Leftside Arnemuiden is een bericht opgedoken over mogelijke matchfixing tussen VV Oostkapelle en SSV'65. "Wij verwachten naar aanleiding van een bericht van een anonieme tipgever een gelijkspel bij de wedstrijd VV Oostkapelle - SSV 65", stelt de Leftside op hun Facebookpagina. Maar de verzender van het bericht, Oostkapelle-speler Robbie de Nooijer, vindt het ophef om niets. "Het was gewoon een grapje", aldus de speler.


In het bericht wordt een screenshot gedeeld van een gesprek tussen Robbie de Nooijer (VV Oostkapelle) en Luuk van Gilst (SSV'65). "Als we nou 85 min spelen voor alles of niks beide, maar toch afspreken om gelijk te spelen? Dan blijven we allebei boven Arnemuiden! Hha en hebben jullie gratis bier", zegt één van de spelers. Zowel Oostkapelle als SSV'65 uit Goes is bij een gelijkspel verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Dat geldt niet voor V.V. Arnemuiden, dat zelf moet winnen van MZC'11 en daarnaast afhankelijk is van de uitslag van Oostkapelle-SSV'65.

Het bericht levert op de Facebookpagina van Leftside Arnemuiden de nodige reacties op. Robbie de Nooijer laat desgevraagd weten dat het bedoeld is als een grap. "Iedereen kent de haat tussen Arnemuiden en Oostkapelle. Natuurlijk snap ik dat mensen als ze dit zien aan matchfixing denken, ik zou dat ook denken als buitenstaander. Maar ik maak me verder niet zo druk om het bericht, want het is als grapje bedoeld."

Volgens Robbie de Nooijer wordt tevens de helft van het gesprek maar weergegeven. In een volgend screenshot is te zien dat Luuk van Gilst aangeeft dat SVV'65 sowieso z'n best gaat doen om te winnen. "Maar willen wel graag tweede worden, om thuis te mogen spelen." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief