Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tiener opgepakt met kapmessen en een op echt gelijkend alarmpistool

Door: Monique Jansen OUD 112 Meldingen

STANDDAARBUITEN - De politie heeft woensdagmiddag bij een 17-jarige jongen uit Standdaarbuiten thuis een op echt gelijkend alarmpistool en twee kapmessen in beslag genomen.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een jongen aan een aantal jongeren een pistool had laten zien. Omdat een vuurwapen heel gevaarlijk kan zijn, namen agenten gelijk voorzorgsmaatregelen. Zo trokken zij extra beschermende veiligheidsvesten aan en reden met zwaailicht en sirene richting Standdaarbuiten. Op de Sportstraat spraken ze met enkele getuigen. Plotseling kwam de betreffende jongen aangelopen. Agenten sommeerden hem dat hij zijn handen in zijn nek moest doen. Hij werd gefouilleerd, maar er werd geen wapen gevonden.

De agenten reden daarna naar het huis van de jongen in Standdaarbuiten. Vervolgens werd een onderzoek in de woning ingesteld. De agenten vonden een alarmpistool met knalpatronen en een geluidsdemper. Ook werden twee grote kapmessen gevonden. Deze spullen werden in beslag genomen. De 17-jarige jongen wordt later verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief