Afbeelding

Zevenbergschen Hoek klaar voor de Zomercarnaval

Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Over enkele dagen is het weer zover. Het eerste weekend van september zijn er weer volop activiteiten in Zevenbergschen Hoek, want dan start het jaarlijkse Zomercarnaval. Dit inmiddels alweer voor de 12de keer op rij.

Op vrijdagavond 1 september zal om 19.30 uur gestart worden met de Streetparade. Dit belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden. Voorop in de Street parade zal geheel volgens de traditie Miss Zomercarnaval 2017 Nikki Goos deze parade gaan leiden. Gevolgd door een bond gezelschap met dansende kinderen, loopgroepen en diverse wagen met muziek zal de Streetparade zich door Zevenbergschen Hoek heen slingeren. De Parade zal eindigen op het tot 'Zomerplein' omgedoopte terrein van voetbalvereniging DHV. Hierna zal er direct aansluitend het zomerfeest voortgezet worden in de grootte feesttent op het Zomerplein. Na de prijsuitreiking van de Streetparade en de officiële opening zal er door lokaal talent op een spectaculaire wijze een opening act gegeven worden. Direct gevolg door een optreden van DJ's Sven & Rolf met als gast DJ D-Vinity.

Het Zomercarnaval is geheel gratis toegankelijk, want het is een evenement georganiseerd door dorpsbewoners voor bewoners van het dorp en de omwonende kernen en dan ga je als gastheer natuurlijk geen entreegeld vragen.

Feestelijk weekend

Voor alle leeftijdscategorieën is er wat wils in dit feestelijk weekend. Zaterdagochtend 2 september om 10.00 uur is er voor de allerkleinste een kinderochtend, waar aan alles is gedacht. De jeugd kan er knutselen, spelen op een springkussen en meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Ook voor frietjes met een snack is gezorgd.

's Middags is er de 50+ middag, de naam zegt al voor welke leeftijdscategorie deze middag bedoeld is. Er wordt natuurlijk gestart met een bakje koffie met een lekker versnapering erbij. Vervolgens zal er de gehele middag entertainment zijn. Waaronder optredens van Mister Nightlife en er zullen ook nog enkele leuke prijzen te winnen zijn.

Dan zaterdagavond wordt om 20.00 uur weer gestart met een feestavond in de grote feesttent op het zomerpaleis voor alle leeftijden. De avond wordt geheel muzikaal verzorgt door Jheron van der Heijden met optredens van Jeffrey Heesen en natuurlijk Marco Kanters.

Zondagochtend start iedereen dan weer rustig met een dorpsbrunch om 11.00 uur, geheel verzorgt door de lokale bakkerij. Dan is er weer tijd voor wat actie en volgt er een sportief element.

's Middags om 13.00 uur zullen de diverse teams dan weer op sportieve- en vaak ludieke wijze met elkaar de strijd aan gaan tijdens de Zevenkamp.

Al met al een Zomercarnaval die het dorp weer veel te doen geeft en waar iedereen altijd gastvrij ontvangen wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief