Zwembad de Oester neemt tillift in gebruik
Henk Reijnders gaat het water in en uit met de tillift.
Henk Reijnders gaat het water in en uit met de tillift. (Foto: Ties Steehouwer)

Zwembad de Oester neemt tillift in gebruik

FIJNAART – Langzaam verrees de bijna 80-jarige Henk Reijnders uit het water van het zwembad De Oester. Dat kwam niet omdat hij zo licht als een veertje was geworden maar wel omdat hij als eerste officieel gebruikmaakte van de lift om zwemmers en zwemsters in het water te laten zakken en ze na afloop van hun baantjes trekken er weer uit te halen.


DOOR TIES STEEHOUWER

Normaal is het voor Reijnders een hele toer om in en uit het water te komen. Dat komt omdat hij door een auto-ongeluk 20 jaar geleden een groot deel van zijn benen moet missen.

Blijven sporten

De lift is voor hem dan ook een heel zegenrijk instrument. Door de installatie kan hij toch bleven sporten. "Ik zwem steeds een half uur lang en daarnaast rij ik elke dag 40 kilometer met de handbike". De bijna 6000 euro kostende lift kon worden aangeschaft door giften van de Vrienden van het Zwembad en de Jacobus Stichting. De voorzitter van De Oester Bert Bosch noemde de aanschaf van de lift "en nieuwe fase in de ontwikkeling van het bad" en de vicevoorzitter Dennis van Dongen vond het apparaat erg belangrijk voor de toekomst omdat "we van plan zijn om voor mensen met een beperking meer activiteiten te gaan organiseren".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>