Doneeractie voor ouders van tragisch overleden Anthony Buijs lijkt te slagen

MOERDIJK - Een noodlottig bedrijfsongeval in Moerdijk maakte op 28 juni 2018 plotsklaps een einde aan het leven van de 21-jarige Anthony Buijs uit Etten-Leur. Alsof het verdriet al niet groot genoeg was bij familie, vrienden en kennissen, viel onlangs een torenhoge ziekenhuisrekening voor zijn ouders in de brievenbus. Een rekening die zij niet zomaar even kunnen betalen.


Op 28 juni vorig jaar was Anthony Buijs werkzaam als dakgootspecialist bij een bedrijf aan de Vlasweg op industrieterrein Moerdijk, toen hij plotseling enkele meters naar beneden viel en op de grond terechtkwam. Reddingsdiensten, waaronder een traumahelikopter, ambulance en politie, waren snel ter plaatse. De jonge Etten-Leurenaar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd en kwam er op de Intensive Care terecht. Ondanks alle pogingen om zijn leven te redden, mocht de medische hulp niet meer baten.

Achteraf is gebleken dat Buijs op het moment van het noodlottige bedrijfsongeval om nog onbekende reden niet verzekerd was. Hierdoor zijn de kosten voor de medische zorg erg hoog opgelopen; kosten die allemaal neergelegd worden bij zijn ouders. Door een opstapeling van eerdere financiële kosten, zoals onder andere de crematie en nog andere openstaande rekeningen, kunnen zij dat nu niet betalen. De tegenslag is bij de ouders ingeslagen als een bom.

Schoondochter Michelle van Merrienboer, vriendin van de broer van Anthony, besloot daarom eind juli een doneeractie op te starten. Hierin worden mensen opgeroepen om een bijdrage te leveren voor het nog openstaande bedrag aan medische kosten van in totaal 17.000 euro. De doneeractie lijkt te slagen. In goed een week tijd is meer dan de helft van het benodigde geld binnen. Er is zelfs een familie die alleen al een bedrag van 1.000 euro heeft overgemaakt. Dinsdag om 15.00 uur stond de teller op ruim 10.000 euro.

De doneeractie is hier te vinden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief