[fotoalbum] Jongeren aan de slag met graffiti voor gekleurder Zevenbergs centrum
De jongeren konden hun creativiteit de vrije loop laten gaan.
De jongeren konden hun creativiteit de vrije loop laten gaan. (Foto: Ties Steehouwer)
fotoalbum

Jongeren aan de slag met graffiti voor gekleurder Zevenbergs centrum

  algemeen

ZEVENBERGEN - Wie bij graffiti denkt aan haastig gekladde kreten op een oud viaduct had vandaag even op de Zevenbergse Markt moeten gaan kijken. Onder leiding van professionele graffiti-artiesten gingen zo'n 30 jongeren daar aan de slag om de toekomstige haven van kleurige street art te voorzien.


Op houten panelen van zo'n twee bij drie meter lieten jongeren uit de gemeente hun creativiteit de vrije loop. De kunstwerken die zij samen maakten, krijgen een plek langs de haven in aanbouw en zijn daar de komende maanden te bewonderen. Het idee voor de Graffiti Jam bleek een schot in de roos: het maximale aantal inschrijvers was snel bereikt.

Weer of geen weer
De Graffiti Jam is de eerste activiteit die het Zevenbergse Centrumteam organiseert. Twee keer werd het uitgesteld vanwege slecht weer; zaterdag zorgde een grote tent ervoor dat het feest kon doorgaan. Bij de organisatie trok het Centrumteam samen op met Sport en Welzijn Moerdijk. Professionele begeleiding komt van straatartiesten van The Loods, de illustere Roosendaalse vrijplaats voor graffitikunstenaars.

Leven in de brouwerij
Het Centrumteam is een team van ondernemers en inwoners uit het Zevenbergse centrum. Het zet zich met veel enthousiasme in om het stadshart levendig en aantrekkelijk te houden tijdens de werkzaamheden aan de haven en de Markt. De Graffiti Jam is de aftrap. Het team heeft nog meer activiteiten in petto. Het evenement was gratis voor de deelnemende jongeren. Het wordt gefinancierd uit het budget dat de gemeente voor de zomervakantie uittrok voor activiteiten in het Zevenbergse centrum. Ook aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid Van den Herik, die de haven aanlegt, sponsort het evenement.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>