Afbeelding

Bewoners Eilanden verrast over 'illegaal' grondgebruik

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Bewoners van woonwijk de Eilanden in Zevenbergschen Hoek zijn opgeschrikt door een brief van de gemeente Moerdijk over het gebruik van stroken gemeentegrond langs het water.

Enkele inwoners kregen een schrijven van de gemeente waarin ze het aanbod kregen om stukken gemeentegrond die ze in gebruik hebben genomen over te kopen. Als ze dat niet doen, dienen ze de stroken mogelijk te ontruimen. De bewoners waren in de veronderstelling dat ze de grond langs de waterkant mochten gebruiken.

Dat zou hen zijn toegezegd, omdat het waterschap de waterkanten met behulp van een bootje maait. Het zou dan ook voor deze medewerkers niet nodig zijn om op deze stroken te komen. Inwoners hebben op de stroken vlonders en houten slootkanten aangelegd.

Legaal gebruik

Raadslid Hans aan Brenkelen van Onafhankelijk Moerdijk wil opheldering van het college. Hij wil weten of de bewoners legaal gebruik maken van de stroken. Als dat niet het geval is, vraagt hij zich af of er geen sprake is van verjaring. De gronden zijn immers al twintig jaar geleden in gebruik genomen. In dat geval zou de gemeente geen compensatie kunnen vragen. Tenslotte is Van Brenkelen verbaasd dat slecht enkele bewoners een dergelijke brief hebben gekregen. Hij wenst geïnformeerd te worden over de criteria.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief