Wethouder Désirée Brummans hangt de sjaal op.
Wethouder Désirée Brummans hangt de sjaal op. (Foto: Ties Steehouwer)

Honderden sjaals geven bouwput in centrum Zeuvebultelaand kleur

ZEVENBERGEN - Heel vaak staan er mensen in het centrum van Zevenbergen naar de werkzaamheden van het open graven van de haven te kijken, maar sinds woensdag wordt dat een stuk moeilijker. De reden is dat er op ooghoogte honderden meters sjaal zijn opgehangen die het zicht enigszins beperken.


Nee, de sjaals zijn niet van een nieuwe voetbalclub, met de kleuren rood, wit en geel, maar wel een uiting van creativiteit van bijna honderd mensen die wekenlang bezig zijn geweest met breipennen en haaknaalden om een fantastisch resultaat te bereiken.

Containers

Woensdag werden de 330 centimeter lange sjaals opgehangen. 330 centimeter omdat de hekken die rond de bouwput staan precies die lengte hebben. Ze werden in een melkboer container vanaf Sancta Maria naar café De Bakkerij aan de Markt gebracht. Achter de container een lange stoet van breisters en haaksters die reikhalzend uitkeken naar het resultaat van hun eigen inspanningen.

Worstenbrood

In De Bakkerij stond uitbater Peter van de Wiel al klaar om te vertellen dat er voor iedereen koffie, thee en worstenbrood was. Het spreekt vanzelf dat deze mededeling met gejuich werd ontvangen. "Zo'n lange hebben wij nog niet gehad", begon een deel van de aanwezigen dan ook spontaan te zingen.

338 bollen garen

Wethouder Désirée Brummans nam, achter de toog staande, ook het woord. Zij vertelde dat er 50.000 euro door de gemeente Moerdijk beschikbaar is gesteld om het centrum tijdens het graven op te leuken. Een gedeelte is er gebruikt om borden te laten beschilderen door de schoolkinderen en ook zijn er 1338 bollen garen voor gekocht om er 842,9 meter sjaal van de breien of te haken. Peter van de Wiel: "Een diepe buiging voor alle toppers die hun steekje bijdroegen! Hier word je toch blij van? Zeuvebultelaand is klaar voor de carnaval."

We breien er een eind aan

Het idee om het centrum van Zevenbergen op te vrolijken is van Marlène Godschalk die vanuit het raam van haar huis de kleurige sjaals de komende tijd kan bewonderen. Wethouder Désirée Brummans, de jeugdprins en -prinses en afgevaardigden van de Zevenbergse carnavalsstichting en heel veel anderen gingen aan te slag om de sjaals met tiewraps aan de hekken te bevestigen. Ook mensen van de bouw hadden zichtbaar veel lol aan deze klus. En nu maar hopen dat het met carnaval niet te koud is zodat alle sjaals blijven hangen. Het is de bedoeling dat aan het eind van 2020 het water weer door het centrum van de stad stroomt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES