Wat rest is een bank en een prullenbak. FOTO TIES STEEHOUWER
Wat rest is een bank en een prullenbak. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

PvdA: 'Herstel verdwenen speelveld in Heijningen'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

HEIJNINGEN - De PvdA Moerdijk wil dat het verdwenen speelveld in Heijningen wordt hersteld. Een groep ouders werd pas geleden compleet overvallen toen medewerkers van de gemeente de speeltoestellen demonteerden en meenamen. Alleen de picknicktafel, bankjes en de vuilnisbak bleven staan. 

"Het gaat niet enkel om de speeltoestellen, maar ook om het feit dat die plek een ontmoetingsplek in de wijk was. Elders is wel een nieuwe speeltuin teruggekomen, maar dat neemt niet weg dat de plek waar de buurtbewoners aan gewend waren geraakt er niet meer is. Benut die plek opnieuw als speelruimte voor kinderen en ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. We zien dan ook het nut niet van het weghalen van de speeltoestellen. Als er geen gebrek was en geen veiligheidsissue, dan hadden die er net zo goed kunnen blijven staan", vindt PvdA-fractieleidster Mieke Pistorius-van Geel. 

Zij stelt het gemeentebestuur voor om het leeggehaalde veld opnieuw in te richten met speeltoestellen. Daarnaast wil zij dat ook dat er meer speelruimte komt in Zevenbergen. Zij ziet een mogelijkheid voor een nieuwe speeltuin op het veld tussen de Knip en de provinciale weg. Tenslotte pleit zij voor een betere informatievoorziening over speeltuinen op de website van de gemeente. "Via de zoekfunctie is nu niets te vinden", klaagt Pistorius. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief