Annie van Dongen
Annie van Dongen Foto: Ties Steehouwer

Vakantieweekend SKW Zevenbergschen Hoek gaat door

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Veel gezinnen blijven deze zomervakantie thuis in Nederland. Wat is voor kinderen dan fijner dan om er dan even tussenuit te gaan? In veel dorpen gaan de vakantieweken niet door, maar het SKW Zevenbergschen Hoek gaat van 17 tot 19 juli toch een weekend weg.

Dit jaar gaan de kinderen en leiding een lang weekend naar een kampeerboerderij in Heukelom nabij Oisterwijk. Jongens en meisjes van groep drie tot groep acht kunnen zich aanmelden. "In totaal hebben zich al 27 kinderen opgegeven, maar we hebben ruimte voor 50", vertelt bestuurslid Annie van Dongen. Normaal mogen kinderen tot 14 jaar mee, maar het SKW kiest dit jaar voor de leeftijdscategorie tot 12 jaar. In deze leeftijd hoeft de jeugd namelijk geen afstand van elkaar te houden. De organisatie is inmiddels druk bezig met het programma. 

Deelnemers spelen onder het spel levend stratego en bij goed weer mogen ze los op waterspelletjes. De oudste kinderen gaan ook op dropping. De organisatie houdt rekening met de nodige coronamaatregelen. "We blijven dit weekend echt in onze eigen kampbubbel. Ook gaan we niet met de bus naar Heukelom, maar vragen we ouders hun kinderen zelf te brengen en te halen", vertelt Annie. In totaal gaan 12 leidinggevenden mee. SKW beschikt over de luxe dat er veel vrijwilligers zijn, maar meer mensen zijn altijd welkom. Annie: "Vooral jongeren brengen leuke nieuwe ideeën mee en het SKW blijft zo bestaan."

Wilt u uw kind opgeven voor het vakantieweekend? Mail dan naar skwkamp@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief