Thijs Broekmeulen
Thijs Broekmeulen (Foto: Elizabeth Broekmeulen)

Negenjarige Thijs kweekt zelf andijvie, prei en tomaten

ZEVENBERGEN - Thijs Broekmeulen uit Zevenbergen is pas negen jaar, maar runt nu al zijn eigen moestuin. Daar kweekt hij andijvie, prei, spinazie, frambozen, aardbeien, bessen, tomaten, komkommers, paprika's en boontjes.


Hij is een paar keer per week bezig in zijn moestuin: "Nu ben ik vooral bezig om verse aardbeien en frambozen te plukken. Die eten we als toetje." Een moestuin is een hoop werk. Thijs is vooral druk met water geven en af en toe zorgt hij voor bemesting. De zon doet de rest. Gelukkig krijgt Thijs ook hulp in zijn moestuin. Zijn broertje Sam vindt het leuk om te helpen: "Dan plukken we samen het onkruid weg."

Vers uit eigen tuin eten

Het hele gezin profiteert van de moestuin. Ze eten geregeld vers uit eigen tuin. "Het lekkerste is de andijvie. Daar maakt mama zo'n lekkere andijviestamppot van. Van fruit vind ik de gele frambozen het lekkerste. Ik heb drie soorten; gele, rode en roze." De groenten uit eigen tuin smakelijk heerlijk: "Je proeft dat het heel lekker is, er gaat ook extra liefde in!" Hoewel Thijs het ontzettend leuk vindt om in zijn moestuin te werken, wilt hij later geen groenteteler worden: "Het is leuk als hobby, maar ik vind het teveel werk om er later mijn werk van te maken. Ook als het regent, vind ik het niet zo leuk." Het gezin woont sinds een jaar in een nieuwbouwhuis in Zevenbergen. Het was Thijs' idee om een moestuin aan te leggen. In de herfst en winter konden ze toen al eten van de andijvie, prei en spinazie. Alle groenten groeien goed!

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>