Sinterklaas levert in Moerdijk-dorp videoboodschappen af
Foto: Krijn ten Hove

Sinterklaas levert in Moerdijk-dorp videoboodschappen af

MOERDIJK - De Sinterklaasvereniging Moerdijk was in augustus drukdoende met de voorbereidingen voor de intocht van dit jaar. Echter langzaam werd duidelijk dat een grootse intocht, als gevolg van de alsmaar weer oplopende Corona besmettingen, dit jaar niet tot de mogelijkheden behoorde. En men op zoek moest naar alternatieven.


Niels de Visser van de Sinterklaasvereniging Moerdijk: “Als vereniging organiseren wij niet alleen de intocht maar ook veel huisbezoeken voor de Sint. Dat is dit jaar allemaal niet mogelijk. Dus hebben we samen met de Sint alternatieven gezocht. Die hebben we gevonden in het maken van een videoboodschap van Sinterklaas die op de basisschool de Klaverhoek zal worden afgespeeld. Zodat de Sinterklaasviering daar wel gewoon door kan gaan. Iedereen vindt het jammer dat hij niet persoonlijk kan komen maar in het kader van de veiligheid kan het dit jaar helaas niet anders.” Op de vraag of Sinterklaas helemaal niet in Moerdijk komt weet Niels niet. “Sinterklaas is in het land, heeft zijn Pieten mee en die zullen gewoon de schoentjes vullen en de tekeningen ophalen. We weten dat Sinterklaas een aantal videoboodschappen heeft opgenomen die her en der bij kinderen afgeleverd gaan worden. En zoals ieder jaar kan de Goedheiligman niet overal komen. Maar dit jaar zal het aantal bezoeken en plekken waar de Sint verschijnt veel lager zijn dan anders.” En dat allemaal in het belang van de gezondheid van Sinterklaas, de Pieten en uiteraard de kinderen en hun ouders.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>