Energiek Moerdijk start lokale campagne ‘Zet ‘m op 60!’
Foto: Shutterstock

Energiek Moerdijk start lokale campagne ‘Zet ‘m op 60!’

MOERDIJK - Vanaf vandaag start ook in Moerdijk de landelijke campagne ‘Zet ‘m op 60!’ om de temperatuur van je cv-ketel op 60 graden te zetten. “De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld,” aldus Cor van Mierlo, energiecoach bij EnergiekMoerdijk. “Heel zonde, want dat is echt niet nodig en kost je nog geld ook.”


Energiek Moerdijk is een van de 600 gemeenschapscoöperaties die start met deze landelijke actie. Met het verlagen van de temperatuur van verwarmingswater bespaar je niet alleen geld op je stookkosten, maar maak je met deze actie ook nogeens kans op leuke en duurzame prijzen.

Efficiënter gebruik, effectieve besparing

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden. Dit is veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater) makkelijk naar 60 graden te brengen. Kijk op energiekmoerdijk.nl of zetmop60.nl voor korte en simpele instructiefilmpjes hoe je het zelf kunt regelen.

“Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Het is wel belangrijk om te informeren bij je installateur of jouw ketel hier geschikt voor is,” aldus Cor.

Gratis energiescan

Je cv-ketel op 60 graden zetten is een simpele stap om energie te besparen. Maar wil je nog meer doen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? EnergiekMoerdijk helpt je graag. Door middel van een gratis en vrijblijvende energiescan wordt in kaart gebracht waar in je woning je nog stappen kunt maken. De scan is beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Moerdijk en gemakkelijk aan te vragen via de website van de coöperatie.

Kom in actie en win

Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt Energiek Moerdijk samen met Urgenda. Deze stichting zet zich in om Nederland sneller duurzaam te maken. Het doel van deze campagne is dan ook om de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. De simpele handeling om je cv-ketel op 60 te zetten kan al veel verschil maken. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels.

Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen. Zo is er een hoofdprijs waarbij Urgenda een jaar lang de energierekening betaalt. Meedoen is heel makkelijk, namelijk een selfie maken bij je opnieuw ingestelde cv-ketel. Meer hierover lees je op https://zetmop60.nl/EnergiekMoerdijk

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>