Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Zevenbergse Juliette runt camping in La Salvetat in Frankrijk

Door: Advertorial Algemeen

Het runnen van een camping? Voor veel mensen een droom, maar Juliette liet deze droom samen met haar partner Karel uitkomen. Juliette Rietveld is geboren en opgegroeid in Zevenbergen en heeft van jongs af aan bij de hockeyclub in Zevenbergen gespeeld. 

Via de Neerhofschool en het Markland College naar Rotterdam om op de Hogeschool in Rotterdam te studeren en te kiezen voor ‘economisch+linguistisch’. Stages gedaan in San Sebastian en Barcelona. Juliette: “Ik had graag in Barcelona willen blijven, maar de kans om aan een baan te komen was daar minimaal”.

“Daarom terug naar Nederland en in Amsterdam bij een reclamebureau als producer een hectische tijd doorgemaakt”. Met haar vriend Karel van Duinkerken - actief in de evenementenbranche - hebben ze met hun werk en de vele lieve vrienden een fantastische, maar tegelijk ook een turbulente tijd beleefd.

Karel: “Het leven voltrekt zich als in een soort film. Stress ligt voortdurend op de loer. En op een gegeven moment komt het besef om die drukte in de stad te laten wat het is en van die sneltrein te springen om te kiezen voor een langzamer leven”. Juliette: “We zijn plannen gaan maken om een camping te beginnen. Eerst oriënteren om in Nederland iets te vinden. In Drenthe en andere mooie plekken, maar het is wel erg vlak en veelal teveel ruis van omliggende plaatsen”.

Karel: “Ik ging al vroeg met mijn ouders naar de Drôme in Frankrijk en daar heb ik goede herinneringen aan. Met een makelaar zijn we naar diverse campings in de Languedoc gaan kijken, die te koop stonden en hebben we uiteindelijk deze bijzondere camping in La Salvetat-sur-Agout gevonden. Vanuit Utrecht is het 1100 km en bijna 12 uur rijden. Na de brug van Millau wordt het steeds groener en mooier. Het laatste stuk tussen de bergen door kost wel een half uur”.

Als God in Frankrijk

Karel en Juliëtte vullen elkaar aan: “We hebben gevonden, wat we zochten: Een soort oplaadpunt, om tot bezinning te komen en je te realiseren, wat wil ik en wat maakt me gelukkig, wat heb je nodig, hoeveel heb je nodig, wanneer is het goed. Mensen met elkaar verbinden. Terug naar de basis, de natuur in. Bewust leven. Leven zonder al teveel prikkels, zonder veel ruis. Dat is ons doel. Een mooie, magische plek creëren, waar we mensen gelukkig zien en weer in contact met zich zelf laten komen”.

Oerconcert van vogeltjes

“Hier vind je het allemaal: rust, privacy, natuur ruimte. Ideaal voor tent, caravan, vouwwagen of camperbusjes., maar er zijn ook negen complete accommodaties. Leuke mix voor ieder wat wils.

Lekker ruim door de grote kampeerplekken van 150 m2. Normaliter is dat 70, 80, 90 of 100 m2 met heggetjes ertussen. Hier niet. Eigenlijk is elke plek anders, allemaal verschillende, plateaus, die door de hoogteverschillen maximale privacy garanderen. ’s Morgens wordt je gewekt door een oer-concert van vogeltjes zonder gedoe van anderen. De natuur, de rust, de ruimte, de puurheid ervaar je ook avonds - op 750 meter hoogte - als je de meest fantastische sterrenhemel kan zien. Heerlijk donker en koel in de nacht en overdag lekker warm”.

De camping met 50 plekken beslaat 3 ha, het zwembad en de schapenweide 2 ha en rondom nog 7 ha natuur bos, die een unieke beschutting geeft. Het terrein ligt in het beschermde natuurgebied Parc Naturel Régional du Haut-Lanquedoc met twee schitterende meren Lac de la Raviège en Lac du Laouzas op een afstand van 3 kilometer.

Kinderen kunnen hier kinderen zijn

Juliëtte: “Voor kinderen is het heel aantrekkelijk om zich ook zonder schermtijd te vermaken. Zij kunnen weer kinderen zijn, kunnen spelen en ravotten, lopen op blote voeten, spelen bij het insectenhotel met de natuur. Donald Duckjes lezen of spelletjes doen. Maken hier nieuwe vriendjes. Er is een trampoline, een pingpong tafel en we organiseren een spelletjes middag. Marsmallows bij het kampvuur. Een bonte avond. Kinderen kunnen jeu de boules of pétanque leren spelen van hun ouders of grootouders”.

O”uders vermaken zich aan het zwembad of doen een drankje aan de bar met een assortiment locale wijn en bijzondere bieren uit de streek. Geen Heineken, maar bier gebrouwen in een dorpje uit de buurt. We bakken pizza’s, die ouders en kinderen zelf kunnen samen stellen.”

Het dorp La Salvetat -op 3 km afstand- heeft veel winkeltjes, bakkers, slagers, groentewinkel, kaaswinkeltjes ,wijnwinkel en 2 kleine supermarkten. Leuke boetiekjes, een ijssalon en uit eten kun je in diverse restaurantjes. Twee keer per week een kleine markt. Zoek je het iets verder op dan is er wekelijks in Saint Chinian een vlooienmarkt met veel brocante spulletjes.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief