Foto: ERIKSMITSPHOTOGRAPHY

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar Etten-Leurse ‘Klimaatburgemeester’

MOERDIJK - Op 28 oktober gaat de allereerste Nationale Klimaatweek van start. In die week krijgen we te zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in de gemeente Moerdijk zoeken zij een ‘Klimaatburgemeester’.


Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het Ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven, organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. 

Het Ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Geef die op via: www.iedereendoetwat.nl/NKW 

Klimaatverhaal 

“Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie”, aldus de organisatie van de Nationale Klimaatweek. “Daarom zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.” In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

Bregje Kop
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief