Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Onderzoek naar verplaatsing Jumbo-supermarkt naar centrum Fijnaart

Door: Monique Jansen Algemeen

FIJNAART - De Jumbo-supermarkt verhuist mogelijk van de Kadedijk naar het centrum van Fijnaart. De gemeente Moerdijk heeft daarover een intentieovereenkomst gesloten met Rialto Vastgoedontwikkeling en Green Real Estate. 

Het gesprek over het al dan niet verplaatsen van de supermarkt naar het centrum van Fijnaart wordt al vele decennia gevoerd. In het kader van de centrumvisie is het gewenst dat er een publieksfunctie naar het centrum komt. Met het sluiten van deze intentieovereenkomst met alle partijen is een eerste stap gezet in de realisatie van de centrumvisie Fijnaart. De verwachting is dat de overeenkomst leidt tot een samenwerkingsovereenkomst om de verplaatsing daadwerkelijk te realiseren, zodat deze wens in vervulling kan gaan. 

Haalbaarheid

Het voornemen bestaat uit de verplaatsing van de huidige Jumbo supermarkt naar het centrum met aanvullende commerciële ruimtes (winkels, horeca of dienstverlening) en appartementen. Ook voor de vertreklocatie, waar Green Real Estate de eigenaar is, wordt gezocht naar een passende nieuwe invulling. Als er overeenstemming is tussen de partijen over het te realiseren programma en de haalbaarheid hiervan wordt de samenwerking voortgezet in de uitwerking van een concreet centrumplan.

Aanleiding van de intentieovereenkomst is de centrumvisie voor Fijnaart, die in december 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad. De centrumvisie is tot stand gekomen na een breed en intensief participatietraject.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief