Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Wijnand Nijs

Zevenbergen viert op 5 november 11-11 op het Marktplein

Door: Bregje Kop Algemeen

ZEVENBERGEN - Zaterdag 5 november organiseren Stichting Carnaval Zevenbergen (SCZ) en Jeugdraad de Kanniebouwers het jaarlijkse 11-11 festival. Het startpunt van het nieuwe carnavalsseizoen. Net als vorig jaar is ook dit jaar weer gekozen voor de Markt als plaats voor het openlucht festival. Daar openen om 15.00 uur voor iedereen gratis de ‘deuren’, waarna het ‘officiële’ programma start om 16.00 en door loopt tot 00.00 uur.

De buiteneditie van vorig jaar, toen nog ingegeven door de geldende corona beperkingen, werd zowel door de organisatie als de bezoekers als zeer positief ervaren. “Dit was voor SCZ voldoende reden ook dit jaar weer te gaan voor een middag- en avondvullend programma op het feestterrein op het marktplein”, aldus de organisatie. In samenwerking met diverse horecapartners en Jeugdraad De Kanniebouwers.

Op deze zaterdag verandert het Marktplein in Zevenbergen tot een ware carnavalstempel. Een podium van 8 bij 8 meter en diverse tenten zorgen voor een goede atmosfeer als aftrap voor het mooiste seizoen van het jaar. Tijdens deze feestdag, terrein open om 15.00 uur, passeren vele vaste onderdelen de revue maar ook nieuwe elementen zijn aan het zeer gevarieerd programma toegevoegd.

Als gebruikelijk wordt op deze dag het Carnavalslied van het komend carnavalsseizoen gekozen. Worden de (nieuwe) leden van Raad van Elf en bestuur gepresenteerd. En omdat carnaval zonder prins geen feest is vindt om 20.11 uur de officiële bekendmaking van de nieuwe Prins van het Zeuvebultelaand en zijn nieuwe Ereraad plaats. 

Een unieke samenwerking tussen Stichting Carnaval Zevenbergen en Jeugdraad De Kanniebouwers. Dit jaar worden niet alleen de nieuwe leden van SCZ maar ook de nieuwe Jeugdraadleden gepresenteerd. Voor het eerst sinds het bestaan van de verenigingen vindt dit plaats tijdens hetzelfde evenement. Zo worden dus ook de minirettes, Raad van 11 en Ereraad van de Jeugdraad gepresenteerd. En natuurlijk zullen ook de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses aan het aanwezig publiek voor gesteld worden. 

Het officiële programma start om 16.00 uur met muziek van DJ Maurice Ploeg, waarna om 16.30 uur al de eerste artiest op het podium staat. Door de dag heen zullen ook diverse dweilbands hun muzikale kunsten tonen. Daarnaast zijn er de hele dag door optredens van onder andere Leroy Krielen (bekend van zijn party hit ‘feesten’), Kiki Blokx (bekend van TV-programma De Hollandse Nieuw), Eindhovenaar Danny Canters. Als laatste treedt op feestzanger Johnny Gold, al jaren bekend in de carnavalswereld. 

Toegang tot het terrein is gratis, wel wordt carnavaleske kleding verwacht en geldt het beleid Nix18.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief