Afbeelding

Leerlingen Sint Jozefschool in Noordhoek vullen zeven plantenbakken

Door: Peter Houtepen Actueel

NOORDHOEK - De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Sint Jozef in Noordhoek vulden in het kader van de Nationale Boomfeestdag woensdagochtend zeven plantenbakken met boompjes en kruidachtige planten.

Voorafgaand aan het planten vertelde wethouder Jaap Kamp in de klas iets over het nut van bomen en waarom een groene leefomgeving belangrijk is voor ons. Daarna werden zeven plantenbakken gevuld met diverse kruiden en planten zoals de Japanse esdoorn en hulst, herfstanemoon, maagdenpalm en het lampenpoetsergras.

Wens

Voor de veiligheid waren deze bakken op de parkeerplaats gezet. Later werden ze verplaatst naar boven op de dijk. Hoewel het bij de boomfeestdag gaat om het planten van bomen, koos de gemeente in het geval van Noordhoek voor het vullen van de plantenbakken. Dit was een wens van inwoners die naar voren kwam tijdens de dorpstafel.

Zoete kers

Om ook aan te sluiten bij het planten van bomen, ging wethouder Eef Schoneveld in de middag aan de slag in Klundert. In totaal werden daar in de grasstrook tussen het hertenkamp en de sloot achter het Van Polanenpark in Klundert zeven bomen geplant. Hij deed dit samen met de cliënten van gehandicaptenzorg SOVAK. De bomen die daar geplant werden, zijn de prunus avium, ook wel de zoete kers genoemd. FOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief