Afbeelding

De Zoete inval op Fort Sabina voor herhaling vatbaar

Algemeen

HEIJNINGEN - De interactieve expositie 'de Zoete inval' op Fort Sabina heeft dit weekend, ondanks het slechte weer, veel bezoekers getrokken.

Donderdag 9 november startte de expositie, die het jaar van de biet afsloot, met een netwerkconferentie van Waterpoort.

De makers van Fort Sabina producties, Bas van Neijenhof, Hans Timmermans en Joost van Rijckevorsel, hebben een sfeervolle unieke ervaring gemaakt in de gewelven van het oude fort. Er waren indrukwekkende projecties, 3D films, installaties, soundscapes en mooie decors te zien. Alles rond het onderwerp suikerindustrie in de Westhoek.

Op vrijdag 10 november waren er 250 leerlingen van zowel basisscholen als middelbaar onderwijs vanuit het waterpoort gebied.

De leerlingen hebben een leerzame speurtocht kunnen doen en werden getrakteerd op leuke gadgets van de Suikerunie en BNdestem.

Het weekend was voor de recreant. Vooral opa's en oma's met kleinkinderen bezochten de bijzondere expositie. De combinatie van nostalgie, gepresenteerd op een moderne manier in een historisch fort bleek een succesformule.

Voor de mensen die het gemist hebben komt er hoogst waarschijnlijk een 'reprise' in 2018. Dus mis dat niet!

Fort producties gaat nu aan de slag om de volgende multimediale wandeling mogelijk te maken, waarbij de geschiedenis van het grote historische fort weer centraal zal staan. Dit alles onder de noemer 'Seinpost Sabina'.

Houdt hiervoor de website goed in de gaten.

Fort Sabina, Fortweg 1, Heijningen, www.fortsabina.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief