de-hoeksteen
de-hoeksteen

Sluipverkeer geweerd uit Olavstraat na noodkreet

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De gemeente Moerdijk neemt maatregelen om sluipverkeer uit de Olavstraat in Zevenbergschen Hoek te weren. Dit gebeurt, nadat ouders een brandbrief schreven over de gevaarlijke verkeerssituatie nabij basisschool De Hoeksteen. Zij vrezen voor ongelukken.

De ouders zijn het zat dat bestuurders die onderweg weg zijn naar onder meer de Randstad ervoor kiezen om binnendoor te rijden in plaats van aan te schuiven in de file op de snelweg A16. Bij Wagenberg wordt het sluipverkeer opgeroepen om vanuit Wagenberg via de randweg om Zevenbergschen Hoek heen te rijden, maar deze oproep lappen veel bestuurders aan hun laars.

Gevaarlijke situaties

Vooral in de Olavstraat -een nauwe straat waar basisschool De Hoeksteen en gemeenschapshuis De Zevensprong staan- doen zich problemen voor. Rond 08.30 uur perst veel sluipverkeer zich door de krappe Olavstraat. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Een groot hek voorkomt dat kinderen snel het schoolplein op kunnen rennen. Daardoor staan kinderen vaak op elkaar te wachten buiten het plein. Daar worden zij gepasseerd door het sluipverkeer. Op twee ochtenden komen er daarnaast veel mensen naar de Zevensprong om bloed te laten prikken. Ook zij worden geconfronteerd met de weggebruikers die niet in de Olavstraat hoeven te zijn. De ouders vragen de gemeente Moerdijk om van de Olavstraat een weg te maken voor eenrichtingsverkeer. Het verkeer zou er dan alleen nog via de Hoofdstraat in kunnen rijden.

Andere maatregelen

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er op dit moment geen plannen zijn voor in het instellen van eenrichtingsverkeer: "We houden het wel in ons achterhoofd." In plaats daarvan wordt gekozen voor andere maatregelen. Vanaf heden staat er van maandag tot vrijdag een verkeersregelaar tussen 07.00 en 09.00 uur op de Bloemendaalse Zeedijk. Die houdt het sluipverkeer tegen dat vanaf de Vlijt of vanaf de dorpskant van de Bloemendaalse Zeedijk naar de Olavstraat wil rijden. Verkeer vanuit Den Hartog wordt wel doorgelaten. De verkeersregelaar krijgt ondersteuning vanuit de BOA's. Zij stuurden donderdag vijf tot tien automobilisten die niet in Zevenbergschen Hoek hoefden te zijn terug.

Nieuwe situatie

De maatregelen gelden niet voor ouders die hun kind naar school brengen of andere mensen die in de Olavstraat moeten zijn. Deze nieuwe situatie blijft van kracht tot de werkzaamheden aan de Hoofdstraat zijn afgerond eind deze maand. "We kiezen er bewust voor om alle werkzaamheden eerst af te ronden en hoe dat gaat uitpakken. Als dat niet voldoet, wordt er opnieuw gekeken voor maatregelen", benadrukt de gemeentewoordvoerster.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief