Het bestuur van Klundert bij Kaarslicht.
Het bestuur van Klundert bij Kaarslicht. (Foto: Ties Steehouwer)

'Klundert bij Kaarslicht gaat alle edities overtreffen'

KLUNDERT – De zevende editie van Klundert bij Kaarslicht gaat alle voorgaande edities overtreffen. Daar is ieder geval het uit vijf mensen bestaande bestuur van overtuigd. Dat bestuur bestaat op dit moment uit Wendy Konijnendijk, voorzitter, Rik van Trigt, secretaris, Adrienne Boomaars, penningmeester, Marjo van Gelderen, pr en Diana van Trigt, lid.


DOOR TIES STEEHOUWER

Een klein clubje voor een dergelijk mega-evenement maar ze worden geholpen door bijna 100 vrijwilligers verdeeld over enkele werkgroepen. Klundert bij Kaarslicht is een evenement van de grote getallen. Zo worden er op zaterdag 15 december 12.000 kaarsjes in potten ontstoken en verwacht het bestuur bij goed weer misschien wel 10.000 bezoekers. Voorzitters Wendy Konijnendijk: 'Ik ben er altijd wat huiverig voor om aantallen te noemen maar dit aantal hopen we toch wel te gaan halen'.

Landelijke bekendheid

Echt overdreven is haar verwachting niet omdat het evenement inmiddels landelijke bekendheid heeft gekregen. Dat is de gemeente Moerdijk niet ontgaan en die geeft dan ook volle medewerking om alles goed en veilig te laten verlopen. 'En daar zijn we natuurlijk erg blij mee' aldus de voorzitter. De eerste Klundert bij Kaarslicht werd in 2007 gehouden als afsluiting van de feesten rond 650 jaar Klundert. Deze waxinelichtjes worden in appelmoespotten geschoven en daarna aangestoken. Een hele klus waar veel vrijwilligers voor nodig zijn. Die zijn er gelukkig wel maar er kunnen zich altijd mensen melden. De ruim 10.000 potten worden steeds 2 jaar opgeslagen en dat is voor de organisatie een grote zorg omdat opslag moeilijk is te vinden. Konijnendijk doet dan ook een beroep op mensen die ruimte hebben om de potten op te slaan.

Wintercircus

Het thema voor deze editie van Klundert bij Kaarslicht is Wintercircus. Om dit thema gestalte te geven zijn er twee topcircussen uitgenodigd. Dat zijn het jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch en de wereldgroep Circo di Strada die met hun unieke Circus Parade Klundert uren lang, zowel letterlijk als figuurlijk, op stelten zal zetten. Die zijn niet alleen op straat te bewonderen en te horen maar ook in de kerken en op andere plekken. Nieuw is dit jaar een grote circustent op het Verlaat waar onder andere Determinato zal optreden.

Veiligheid

Om alle optredens te bezoeken moet het publiek flink doorlopen maar niet te flink omdat na het commando om 18.00 uur "lichten uit kaarsjes aan" het pikdonker wordt in het centrum van Klundert. Wel blijven opletten dus. 'We gaan er wel voor zorgen dat de varkentjes langs de straten extra wit worden gemaakt, op ongelukken zitten we natuurlijk niet te wachten'. De avond begint om 17.30 uur met de lampion optocht waarna de dansgroep Tamara om 18.30 uur zal optreden op de vlonders. Het publiek kan daarna genieten van veel koren en muziekgezelschappen zoals The Black Swing Band en anderen. Parkeren kan bij de Niervaert waarbij men met gratis busjes naar het centrum kan.



 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief