Foto: Surplus

Zevenbergschen Hoek beschikt over openbare AED

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zevenbergschen Hoek beschikt sinds deze week over een AED die 24 uur per dag toegankelijk is voor de bevolking. De huisartsen van het dorp hebben hun defibrillator in een buitenkast gehangen, waardoor het reanimatie-apparaat vanaf heden door iedereen te gebruiken is buiten de openingstijden van de praktijk. 


Bij de Dorpstafel vroegen bewoners of het niet mogelijk was om altijd de beschikking te hebben over een AED. Op dit moment hangen er meerdere defibrillatoren in Zevenbergschen Hoek, maar die zijn alleen bereikbaar als de betreffende locaties zijn geopend. De Dorpsraad en de Kruisvereniging wilden graag bijdragen in de kosten. Daarnaast gaf de gemeente aan graag de buitenkast te willen vergoeden. Petra Schets trad namens de Dorpstafel in overleg met de huisartsen over het gebruik van de AED. Beide dokters reageerden enthousiast. 

Nu de defibrillator er hangt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten opleiden om de AED te bedienen. De eerste twintig deelnemers die zich bij Surplus aanmelden mogen de training kosteloos volgen. Meld je aan via  petra.schets@surplus.nl.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief