Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Basisschool Willem de Zwijger krijgt Verkeersveiligheids Label

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

WILLEMSTAD – Er hing in de basisschool Willem de Zwijger vrijdag een feestelijke stemming. De school kreeg namelijk het Verkeersveiligheids  Label uitgereikt. Voor de gelegenheid was wethouder Thomas Zwiers naar de meest westelijke kern van de gemeende afgereisd. De plaatselijke fietsenmaker Kees Saarloos was aanwezig om gelijk alle fietsen van de kinderen te controleren.

Het label was één van de laatste dat in de gemeente die Moerdijk werd uitgereikt. Directeur Lous Paijens: "Maar we zijn wel de enige school in Moerdijk die de gouden ster hebben voor tussenschoolse opvang". Zij vertelde erg blij te zijn dat "haar" school nu ook het bordje van het Verkeersveiligheids label aan de uur mocht schroeven. Joop van Tongeren van het Brabants Verkeersveiligheids Label kwam het bordje persoonlijk aan de wethouder overhandigen en die gaf het weer aan de directeur. Dat gebeurde op het schoolplein waar alle kinderen toekeken.

Veiligheid

Wethouder Zwiers: "De gemeente beschouwt veiligheid en in dit geval verkeersveiligheid als één van haar kerntaken. Door aandacht te blijven geven aan verkeersveiligheid in onder andere het onderwijspakket vanuit het project Brabants Verkeersveiligheids Label. Het doel is om te komen tot een verbetering en bewustwording van verkeersgedrag bij onze inwoners. 

Leerkracht Annamarie Laurijsse had de voorbereidingen om het label te krijgen gecoördineerd. Zij vertelde dat vooral de medewerking van de ouders erg belangrijk is en drukte ze op het hart, dat niet alleen de controle van de fietsen belangrijk is maar dat het om de veiligheid van de kinderen gaat.

Fietsenmaker

Fietsenmaker Kees Saarloos was naar de school gekomen om de fietsen samen met de wethouder te keuren. Er waren maar weinig fietsen die helemaal veilig waren. Alle leerlingen kregen een keuringsrapportje mee. De verlichting was meestal wel in orde maar aan de zijreflextie en de banden mankeerde vaak wat. Hij raadt de ouders aan om hun kinderen als ze op de fiets zitten een veiligheidsvest aan te laten trekken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief