Altijd weer een mooi gezicht de duizenden bloemen voor het stadhuis. FOTO TIES STEEHOUWER
Altijd weer een mooi gezicht de duizenden bloemen voor het stadhuis. FOTO TIES STEEHOUWER

Uitgestelde viooltjesverkoop in Klundert succes

  Cultuur

KLUNDERT - Twee weken geleden werd het bestuur van het Oranje Comité Klundert gedwongen om de jaarlijkse verkoop van bloemen af te gelasten en uit te stellen tot afgelopen zaterdag. Dit omdat er toen nachtvorst dreigde en daar kunnen viooltjes en andere voorjaarsbloemen niet tegen. Tijdens de uitgestelde markt zaterdag was het wel fris, maar de bloemen bleven toch flink overeind staan.

Al direct was het vroeg in de morgen druk met kopers, die een keuze kwamen maken uit de 7200 plantjes. Die gingen dan ook vlot de achterklep van de auto in of op de bagagedrager van de fiets. De opbrengt van de jaarlijkse viooltjesmarkt wordt gebruikt om de activiteiten op Koningsdag mee te bekostigen.


De zeven bestuursleden zijn al maanden bezig om deze dag te organiseren. Ook is het bestuur steeds op zoek naar vernieuwingen. Vorig jaar heeft men geprobeerd om in de Bottekreek een evenement met bootjes te houden, maar daar kwamen geen inschrijvingen voor. Wel weet het comité ook dit jaar weer andere verenigingen bij het feest te betrekken. Zo heeft gymnastiekvereniging Spido toegezegd om op te komen treden, komen de mensen van de Oranje Garde trommelen en kan men met een gids van heemkundekring Die Overdraghe een wandeling maken door het centrum van Klundert. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>