Subsidie voor uitbreiden flexwoningen in Brabant

Subsidie voor uitbreiden flexwoningen in Brabant

  Economie

De provincie Brabant breidt het aantal flexwoningen uit uit. Dit zijn tijdelijke woningen in bestaande gebouwen of nieuwe huizen op braakliggende terreinen. Kenmerkend is dat het gaat om kleinere woningen en dat er vaak gebruik wordt gemaakt van duurzame bouwconcepten en het schakelen met units. 


De Gedeputeerde Staten van Brabant hebben besloten 250.000 euro van het Rijk ter beschikking te stellen voor de flexwoningen. In Brabant is de komende 10 jaar de bouw van 120.000 woningen nodig. De afgelopen jaren zijn zo’n 12.000 woningen per jaar gerealiseerd. De provincie wil dit bouwtempo vasthouden of zelfs versnellen. De provincie draagt hieraan bij door onder andere de bouw van nieuwe woonvormen en zelfbouw te stimuleren. 

Concrete initiatieven
Gedeputeerde Erik Ronnes van Ruimte en Wonen: “Met de regeling kunnen we concrete initiatieven van initiatiefnemers ondersteunen, want voor hen zijn de kosten van de voorbereiding vaak te hoog. Met deze subsidie komen initiatieven eerder van de grond en het is een mooie kans voor bijvoorbeeld dorps- en wijkraden. Met een bedrag van 10.000 euro per aanvrager denken we in 2021 zo’n 25 projecten met ongeveer 625 woningen te kunnen ondersteunen. Brabant heeft dit jaar behoefte aan zo’n 1.500 flexwoningen, dus de regeling kan niet voor al deze huizen ingezet worden, maar ik hoop dat anderen gestimuleerd en geïnspireerd raken om ook met deze woonvorm aan de slag te gaan.”

Nieuwe Woonvormen en Zelfbouw
De regeling draagt bij aan uitvoering van het “Actieprogramma Nieuwe Woonvormen en Zelfbouw” en de Brabantse Agenda Wonen. De provincie heeft de ambitie om nieuwe woonvormen een vast onderdeel te laten zijn van toekomstige bouwplannen. Dit is nodig omdat de woonwensen en woonstijlen van Brabanders veranderen. De regeling is op 12 januari opengesteld.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>