Afbeelding

Een meer dan geslaagde aftrap voor Wielerweekend Moerdijk 2022

Sport en vereniging

MOERDIJK - Dat was het zeker, het wielercafé dat op donderdag 21 april jl. door Stichting Wielerronde Zevenbergen werd georganiseerd op weg naar de 65e editie, op 6 en 7 augustus a.s., van het evenement dat in 1952 begon als de Ronde van Zevenbergen.

De ruim 100 aanwezigen kregen een goed gevuld programma voorgeschoteld waarvan de diverse onderwerpen kundig aan elkaar werden gepraat door Henk den Ridder. 

Deze avond was ook het eerste officiële optreden van de nieuwe voorzitter, Joeri Kamp. Deze melde dat het organiserende comité vast van plan is om na een noodgedwongen onderbreking van twee jaar door te gaan waar men in 2019 was gebleven, inclusief de nodige vernieuwingen om het evenement nog sterker en attractiever te maken.

Bram Tankink 

Nieuwe ontwikkelingen kwamen ruimschoots aan bod in het programma van dit wielercafé, maar het hoofdgerecht van het menu was toch het inspirerende optreden van de gastspreker, oud-beroepsrenner Bram Tankink.
Ondersteund met beelden, maar vooral in woord en gebaar zette deze een boeiend verhaal neer over zijn lange wielercarrière die hij in 2018 als 40-jarige afsloot.
Als beroepsrenner reed Bram voor de ploegen Domo-Farm Frites, Quick Step, Rabobank, Belkin en LottoNL-Jumbo. In een betoog doorspekt met anekdotes werden die ploegen in volgorde behandeld. Na een redelijk succesvolle amateurperiode (o.a. Ned. Kampioen in 2000) was Tankink vooral actief als knecht en wegkapitein, die zelf geen geweldige resultaten boekte maar door zijn ploeg wel zo werd gewaardeerd dat hij bijvoorbeeld 9x de Tour de France reed, 3x de Giro en 5x de Vuelta. Hij speelde een belangrijke rol bij grote overwinningen van ploeggenoten als Filippo Pozzato, Paolo Bettini en Tom Boonen. Zelf won Bram in 2005 de eerste etappe in de Ronde van Duitsland, in 2007 de GP Jef Scherens en later nog enkele na-Tourcriteriums.
Het leverde een pakkend verhaal op over een bijzondere carrière van een kleine renner in grote ploegen, van een onafhankelijke denker met een groot relativeringsvermogen. Ofwel: het wielrennen bezien vanuit een andere invalshoek. Het bijna ovationele applaus dat Bram na afloop ontving gaf aan hoezeer dit door de aanwezigen werd gewaardeerd.

Nieuwe ontwikkelingen

Dat het Zevenbergse wielercomité in de twee voorbije Corona-jaren niet heeft stilgezeten blijkt uit de vernieuwingen van uiteenlopende aard, die werden doorgevoerd. Het belang van de continuïteit en de kwaliteit stond daarbij steeds voorop. Uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue.

Zo ging het over de nieuwe Hoofdsponsor EVELO, tevens naamgever, over mutaties binnen het bestuur, de nieuwe rondemiss Rusanne van Steen, uiteraard het langverwachte nieuwe centrumparkoers en tenslotte over de samenwerking met de trio-triathlon, het nieuwste sportieve evenement van Zevenbergen. 

Een ding is duidelijk: wielerminnend Moerdijk heeft na 3 jaar ongelooflijk veel zin in het komende Wielerweekend van begin augustus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief