Foto: Politie.nl

Politie houdt dronken Belg (30) aan bij afrit Kapelle-Zuid van A58 na achtervolging

  112 Meldingen

KRABBENDIJKE - De politie heeft zaterdagavond na een korte achtervolging een 30-jarige man uit België aangehouden bij de afrit Kapelle-Zuid op de A58. Hij zat onder invloed van alcohol achter het stuur.


Een automobilist die zaterdagavond rond 23.00 uur over de Oude Rijksweg bij Krabbendijke reed, meldde bij de politie dat er een weggebruiker heel erg aan het slingeren was. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder van de Belgische auto onder invloed was, besloten surveillerende agenten ter plaatse te gaan. Ter hoogte van Kruiningen zagen zij de man rijden en gaven hem een stopteken, maar daar werd niet aan voldaan. Vervolgens zetten de agenten hun zwaailampen aan, zodat het de bestuurder wellicht op zou vallen dat zij achter hem reden. Ook hier werd niet op gereageerd. De agenten besloten de auto in te halen en een volgteken aan de automobilist te geven, maar ook dit had geen resultaat. 

Bij Yerseke ging de auto weer de snelweg op. De bestuurder haalde via de vluchtstrook andere auto’s in en gedroeg zich erg gevaarlijk. Bij de afrit Kapelle-Zuid ging hij de A58 af. Onderaan de afrit konden de politiemannen de Belg aan de kant van de weg zetten. Toen de bestuurder de auto uit kwam, roken de agenten meteen een alcoholwalm. Daarom moest de 30-jarige Belg een blaastest doen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat de man ruim drie keer teveel gedronken had. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 10 uur. Door de politie wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief