Waarde stelt achtste positie veilig

WAARDE - Zaterdag 6 mei voor Sc Waarde de voorlaatste competitiewedstrijd uit tegen voetbalvereniging Cadzand. De vliegtuigbom uit de 2e wereldoorlog, waar vorig jaar nog zoveel over te doen was, is inmiddels definitief geruimd. De plaats waar ooit de Engelse 500-ponder lag, vormde zaterdag het decor van de voetbalwedstrijd tussen Cadzand en Waarde.

Ondanks de straffe zeewind die over het veld stond waren de omstandigheden in orde voor een lekkere pot voetbal. In een ver verleden, de tijd waarin nog afdelingsvoetbal werd gespeeld, werd door beide ploegen menig robbertje uitgevochten. Cadzand was voor geel-zwart toen vaak een stugge tegenstander. Nu, jaren later, heeft de bom heeft plaatsgemaakt voor een geheel vernieuwd voetbalcomplex, Cadzand bleek, ondanks de laatste plaats in het klassement, voor Waarde nog steeds een stugge ploeg te zijn. Cadzand is de "ploeg in aantocht". Komend seizoen wordt de verjonging verder ingezet en komen er een tiental A-junioren bij. De club gaat verder met bouwen aan een nieuwe jonge ploeg. De visie ligt dan ook op de middellange termijn.

De wedstrijd zelf was nog maar koud op gang gefloten door scheidsrechter Martinus den Boer, toen Cadzand door een prachtige vrije trap van Rik van Hyfte op voorsprong kwam: 1-0. Waarde moest daarna het spel gaan maken, maar had daar veel moeite mee. Naast wat kleine kansen, waren er de eerste helft weinig wapenfeiten te melden en dus ging de wedstrijd met een voorsprong voor de thuisploeg de rust in. Trainer Edwin in de Weij was niet tevreden over het spel in de eerste helft en bracht Jazec Mielzinsky en Zakaria Deraoui de tweede helft in de ploeg. Het spel werd daarna wat beter, wat in de 60e minuut leidde tot een ietwat fortuinlijke gelijkmaker. Een voorzet van de goed spelende Hongaarse Waardenaar Szillard Sachaz werd door een speler van Cadzand in eigen doel gewerkt: 1-1. Kort daarna kwam Waarde verdiend op voorsprong op identieke wijze als de week ervoor. Yannick Ekangamene met weer eens een fabelachtige dieptepass die door Szillard werd verzilverd: 1-2. Ondanks nog enkele counterkansen voor Cadzand en een paar doelpogingen van Davey Tolhoek en Nordin el Marzguioui bleef het daarbij, en gingen de winstpunten uiteindelijk mee naar Waarde. Komende zaterdag speelt Waarde al weer de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen 2016/2017 thuis tegen vv Wolphaartsdijk.