Mats Boender pakt zilver in Schijndel

Sport en vereniging

GOES - In een fris maar redelijk zonnig Schijndel werd zaterdag de tweede manche van de Zuid-Nederlandse competitie verreden. Hoewel een groot aantal leden van Schaats- en SkeelerClub (SSC) de Poel op meivakantie is waren er vanuit Zeeland toch nog wat deelnemers.

Mats Boender heeft de stijgende lijn van het vorige seizoen, ondanks de promotie naar een hogere categorie gewoon doorgezet en is het skeelerseizoen uitstekend begonnen. Hij mocht in Schijndel het zilver in de categorie heren P2 mee naar Vlissingen nemen. Het goud was voor Nathan Janssens uit Puttershoek en derde werd Damian Verhoeven uit Dordrecht. Mats rijdt dit jaar voor het eerst in deze categorie en is één van de jongsten. Desondanks was het gat met de nummer drie en de rest van het veld fors. Clubgenoot William van de Bosse uit Borssele werd in dezelfde categorie zevende. William, die pas sinds vorig jaar op skeeleren zit, maakte de beginnersfout om te veel achterom te kijken en daardoor fors snelheid in te leveren. Daardoor verspeelde hij een vijfde plek bij de finale inline. Maar gelukkig waren er geen valpartijen en er werd snel gereden.

Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek werd vijfde bij de heren Kadetten. Hij deed op de inline al het kopwerk en werd daarna net voor de finish door vier man voorbij gereden. Op de aansluitende marathon liet hij zien dat hij hier wel van geleerd heeft; die heeft hij tactisch uitstekend gereden. Voor Jerom dus een nette 5e plek bij de Kadetten!

De jongens gaan, samen met de rest van de jeugdleden van SSC de Poel flink trainen van de week (maandag in Goes; John Lennonlaan van 19 tot 20 uur en woensdag in Middelburg; sporthal Nassaulaan van 18:30 tot 20 uur. Kom gerust eens kijken of doe mee!). Ze moeten namelijk volgende week weer aan de bak bij de internationale wedstrijden in Antwerpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief