Krabbendijke wint driemaal op rij

KRABBENDIJKE - Zaterdag 11 maart heeft Krabbendijke een belangrijke stap gezet naar mogelijk nog een periodetitel, wat voor hun eventueel nog tot promotie zou kunnen leiden. De vierde eindplaats is de positie waar vele teams zich op gericht hebben waaronder ook Kapelle, al geeft deze niet op voorhand recht op een periodetitel. Ook voor het rechtstreekse winnen van de 3e periode was deze wedstrijd belangrijk, immers begon deze afgelopen zaterdag.

Het eerste kwartier ging vrij gelijk op, aanvallend gezien weinig dreiging naar beide doelen. Nog vol energie verdedigden beide teams elke poging om ook maar in scoringspositie te komen. Dat veranderde zo op het kwartier, Krabbendijke met het meeste balbezit, ook op de helft van Kapelle. Daarentegen Kapelle dat loerde op een uitval, wat ook zeker had gekund. Souliman Abali balvast voorin aangespeeld met het bekende hangen in de tegenstander, van daaruit kort weggedraaid maar zijn schot drie meter naast het doel. Voorin bij Krabbendijke wat meer beweging met Elco Jansen die voorin zowel links als rechts zich liet zien, zo ook in de 24e minuut tot bij de achterlijn op ditmaal de linkerflank een flitsende passeeractie met daaropvolgend een indraaiende voorzet. Bij de eerste paal was het Ruben de Jonge die deze probeerde weg te werken, echter toucheerde de jongeling licht waardoor deze van richting veranderde in de verre hoek achter doelman Lars Francke die kansloos toekeek. Een verdiende 1-0 voorsprong op basis van iets meer dreiging aan de kant van de thuisploeg. Ook na de openingstreffer bleef Krabbendijke de bovenliggende partij, zowel kansen voor Pierre Borgo waar doelman Lars Francke uitstekend redding bracht aan puike aanval van Krabbendijke, als voor Ronald Zuidweg, Danny Weber en Elco Jansen. Kapelle hield stand en bleef hierdoor lang in de wedstrijd. Met een 1-0 stand de onderbreking waar na de rust weinig veranderde, Kapelle dat verdedigde en nauwelijks gevaarlijk was. Toch eenmaal had Jasper Vink zich kunnen onderscheiden met de gelijkmaker, een lage voorzet waar de spits zijn punt van de voet tegen aan kreeg. Helaas voor hem niet de juiste richting waardoor deze mogelijkheid over en naast het doel strandde. Ook Elco Jansen met een schietkans binnen het strafschopgebied zag zijn schot over de verre kruising zijn doel missen. Pas ruim een kwartier voor tijd nam Jeroen Sent een 'tweede bal' vol op de pantoffel en met een streep vloog deze in de rechter bovenhoek. De verdubbeling van de score (2-0) bracht Kapelle in een bijna onmogelijke opgave, namelijk minimaal tweemaal scoren. In hun thuiswedstrijd tegen Krabbendijke bogen zij een achterstand om naar een 3-2 overwinning, echter genoten zij destijds de tweede helft het betere spel. In de 87e minuut was het aanvoerder Danny Weber die aan alle illusies een einde bracht, achterin het slordige rondspelen wat leidde tot de 3-0. De bal met veel effect voor de voeten van de trapspecialist die deze in de linkerhoek plaatste. Wel incasseerde Krabbendijke nog een tegentreffer in blessuretijd, het mistasten in de verdediging met een bal uit de lucht waar Souliman Abali zijn kans schoon zag. Versnelde naar doelman Lorenzo Hoekman en schoor hard en droog in 'het dak van het doel', zijn 15e treffer weer al in het seizoen. Boekte Krabbendijke een belangrijke overwinning na de twee eerdere zeges op Colijnsplaatse Boys en V.C.K. Koudekerke.