Yerseke JO13-1 en Goes JO13-1 zorgen voor spektakel

YERSEKE - Zaterdag 11 maart vond er op sportpark ‘Cleijn Moercken’ een wel heel spannende ‘jeugdwedstrijd van de week’ plaats. Beide teams gewaagd aan elkaar door het eerdere 1-1 gelijke spel destijds op sportpark ‘Het Schenge’ te Goes. Ook op de ranglijst een klein verschil in het voordeel van Yerseke na 13 gespeelde wedstrijden.

Na 4 minuten gespeeld te hebben, stond reeds de eindstand van de eerder gespeelde wedstrijd op het scorebord. Uit een steekpass van Michelle van der Jagt op Stein Pekaar, scoorde laatstgenoemde al na drie minuten de openingstreffer waardoor even het scorebord 1-0 aanduidde. Niet voor lang zo bleek, in dezelfde minuut nog deden Antonio Cardone en Pieter Huige hetzelfde. Cardone met de prima dieptepass op Huige die beheerst de bal langs doelman Leon Skorupa plaatste, 1-1. Een doelpuntenfestijn diende zich aan, weer 3 minuten later gooide Agbonu Godwin zijn aanvoerder Rafael Back aan vanuit een ingooi ter hoogte van de 16-meterlijn, passeert drie man en schiet de 1-2 fraai binnen. Op het kwartier nam de captain de rol als aangever op zich, waar Godwin de afronding voor zijn rekening nam. Zo boog Goes JO13-1 in een tijdsbestek van 12 minuten een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. In de 19e minuut deed Yerseke waar het de wedstrijd mee begon, dit uit een vloeiende aanval over vele schijven. Rechtsback Jay Rijnhout speelt Peter Nieuwenhuize aan, die zich uit de spitspositie aanbood waarna deze koos voor de kaats, Jay speelt op zijn beurt Michelle van der Jagt aan hoger in het veld die de bal breed legde voor Davy Ringlever. Op de linksbuitenpositie de passeeractie met meteen daaropvolgend het schot dat de aanval bekroonde met een doelpunt en weer de aansluiting. Voor doelman Jeffrey Verhoeven geen houden aan, met een goede snelheid belandde de bal in de verre bovenhoek, 2-3. Het regende doelpunten, in de 22e minuut genoot Yerseke een corner genomen door weer Davy waaruit Peter Nieuwenhuize hoog in de lucht afrondde met de voet, echter op de arm van een verdediger en deze inbreng werd gezien als opzettelijk zo niet onreglementair. De penalty werd verzilverd door Davy die zo zijn tweede treffer achter zijn naam schreef, en niet onbelangrijk de 3-3 gelijkmaker realiseerde die bleef staan tot aan de rust. Na de onderbreking was het Goes JO13-1 dat dicteerde en vele kansen genoot, echter steeds ontbrak het in de afronding. Zij speelden verzorgd voetbal en oogden technisch sterker, maar tien minuten voor tijd besliste Yerseke JO13-1 de wedstrijd met het de derde doelpunt van Davy Ringlever. Michelle van der Jagt met haar derde assist waaruit Ringlever de winnende treffer scoorde, eindstand 4-3.

Selectie Yerseke JO13-1: Spelers: Leon Skorupa (c), Stein Pekaar, Rowan van Noorden, Sander van der Lijke, Peter Nieuwenhuize, Jay Rijnhout, Dylan Clement, Giovanni Cabinda, Jesper Minnaard, Ramon Riedijk, Justin Tolhoek, Niels van Stee, Davy Ringlever en Michelle van der Jagt.

Begeleiding: Lando Nieuwenhuize en Jaap van der Lijke (leider/coaches), Martin van Hekke, Bastiën van de Plasse, Corné van der Jagt en Johnny Tolhoek (allen trainers).

Selectie Goes JO13-1: Spelers: Godwin Agbonu, Rafael Back, Ozola van Belzen, Antonio Cardone, Kelvin Djakusic, Pieter Huige, Osman Khalif, Juri Mandiki, George Marshall, Daan Nguyen, Romano Nuijten, Joey Simons, Jeffrey Verhoeven, Chris van Zunderd, Alex Dingemanse en Luna de Waardt (beiden afwezig).

Begeleiding: Pearl Doesburg (leider/coach/trainer).