Zeeuwse kampioenen Langebaan schaatsen in Breda

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Terwijl in het Noorse Hamar de Wereldkampioenschappen Allround schaatsen verreden werden, streden de Zeeuwse schaatstalenten in Breda om de Zeeuwse Allround titels. Er sneuvelde menig persoonlijk record, zowel bij de jeugd (waarvan de jongste 6 jaar oud is) als bij de senioren en masters (tm 65+).

De organisatie was in handen van Schaats- en SkeelerClub de Poel uit Zeeland.

Voor de kleinsten waren de te schaatsen afstanden 100, 300 en 500m. Bij de pupillen meisjes waren de Zeeuwse titels voor Maren Boender uit Vlissingen, Roos de Vrieze uit Brouweshaven en Elise van der Male uit Tholen. Bij de pupillen jongens mogen Simon Smids uit Goes, Mats Boeder uit Vlissingen, Jente Best uit Middelburg en Bram Kriekaard uit Krabbendijke zich het komende jaar Zeeuws Kampioen noemen.

Vanaf de junioren werden de langere afstanden verreden. Bij de junioren werden Arjen van Damme uit Yerseke, Pieter Jongepier uit Middelburg en Giorgio Joziasse uit Middelburg de nieuwe Zeeuwse kampioenen.

Bij de dames werd Nicky de Looze uit Renesse Zeeuws Kampioen. Zij werd op het podium geflankeerd door Corina de Vrieze uit Brouwershaven en Conny de Vrieze uit Haamstede die derde werd. Nicky de Looze was met haar snelle ritten ook meteen de snelste dame van SSC de Poel en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Bij de heren Senioren won Marc de Vrieze uit Brouwershaven. Maarten Janse uit Wolphaartsdijk werd tweede en Sjaak Aben uit Kapelle werd derde. Bij de heren Masters was de titel voor Ed de Looze uit Zierikzee, een treetje lager stond Bennie Kriekaard uit Krabbendijke en derde werd Adriaan Provoost uit Domburg. De snelste rijder van SSC de Poel bij de heren was Marc de Vrieze, voor Ed de Looze en Bennie Kriekaard.

Skeelers

Omdat de ijsbaan volgende week al weer gaat sluiten staat de jeugd al weer volop op de skeelers. Over een paar weken zal dat ook weer in de buitenlucht zijn maar voorlopig is dat in de skeelerhal aan de Nassaulaan in Middelburg. Als je een keertje met de club mee wil trainen dan kan dat elke woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur. Een keertje kijken mag ook natuurlijk. Op woensdag trainen zowel de jeugd als de volwassenen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief