Afbeelding

Uniek strandtoernooi in Zoutelande

Sport en vereniging

ZOUTELANDE - Jeu de Boulen is een kunst! Het wordt al minder kunstig als je wekelijks op dezelfde banen met de dezelfde ondergrond speelt. Dan ken je elk hoekje, putje en oneffenheid zo langzamerhand wel. Boulen is dan geen uitdaging meer.

Dat wordt anders als je dit jaar op zondag 2 april deelneemt aan het jubilerende strandtoernooi in Zoutelande. Al 25 jaar organiseren de Strandjutters onder auspiciën van Club Jeu de Boules Middelburg een uniek toernooi op de zuiderstranden van Zoutelande. Boulen op het strand vergt een heel andere vaardigheid dan op je eigen vertrouwde boulebaan. Lekker rollen kan alleen als je kiest voor het vaste zand van de vloedlijn. De mogelijkheid dat je je boules uit de zee moet gaan vissen zit er dik in. Op het "zachte zand" is "ploffen" de beste oplossing. Een uitdaging die jaarlijks ongeveer 300 mensen trekt. Jeu de Boulen in een prachtomgeving, met de zee aan je ene kant en de duinen als achtergrond.. Waar vind je zoiets? Je treft er gezelligheidsboulers aan uit heel Nederland, België en Duitsland. Al deze mensen komen voor deze unieke sfeer.

Informatie

Meer weten? Kijk op de website van Club Jeu de Boules Middelburg: www.cjbm.nl onder "evenementen en strandtoernooi". Inschrijven kan nog tot 24 maart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief