Afbeelding

Waarde trekt de stijgende lijn door

Sport en vereniging

WAARDE - Sc Waarde trad afgelopen zaterdag 4 februari aan tegen de nummer twee uit het klassement Apollo'69 uit 's-Gravenpolder.

Waarde beschikte over een vrij complete selectie ondanks de afwezigheid van Jan-Willem Ruissen en aanvoerder Jordy Steketee. Al tijdens de warming-up oogde Waarde gretig, dewelke vooraf een goed gevoel gaf aan de meegereisde supporters. De wedstrijd op 'sportpark De Zuudoek' stond onder leiding van dhr. J. de Vos uit Wemeldinge. Juist bij aanvang van de wedstrijd begon het te regenen, het beloofde voor de spelers van beide ploegen een zware middag te worden op het zware hobbelige hoofdveld. Ondanks dat de weersomstandigheden verre van ideaal waren, toch behoorlijk wat toeschouwers op de wedstrijd gade te slaan. De tribune die goed bezet was met toeschouwers, zorgde voor wat beschutting.

De wedstrijd

De vooraf gemaakte afspraak om gedreven aan de wedstrijd te beginnen werd direct in daden omgezet. Nauwelijks begonnen, of het drukzetten van Davey Tolhoek had al succes. Jawad slaagde erin een pass te onderscheppen door Apollo'69 op de rechterflank, gaf strak voor aan Zakaria Deraoui die de 0-1 binnen tikte. De nummer 2 van de ranglijst was wakker geschud met daarop in de 25e minuut het antwoord. Een onnodige overtreding in de 16-meter van Waarde werd bestraft met een penalty . Jeffrey Otte wist daar wel raad mee en schoot strak de 1-1 binnen. Waarde pakte na deze domper de draad weer goed op, maakte duidelijk enkel voor de winst naar 's-Gravenpolder gekomen te zijn. Kort voor rust leverde Davey Tolhoek na goed voorbereidend werk een perfecte getimede voorzet af vanaf rechts, waarna de sterk spelende Nordin el Marzguioui in de 40e minuut de 1-2 kon binnenkoppen. Na de thee startte Apollo zoals verwacht furieus aan de tweede helft en maakte het Waarde in die fase even knap lastig. Apollo'69 was een paar keer gevaarlijk, twee schoten spattende uiteen via de deklat. De wedstrijd golfde op en neer, het was wel duidelijk dat de 1-2 tussenstand niet de eindstand zou worden. De geel-zwarten kregen loon naar werken. Na een goede solo van Stefan Dijl met daaropvolgend de voorzet op Davey Tolhoek, die in de 70e minuut de marge op 2 doelpunten bracht, 1-3. Dit was het sein voor Apollo'69 om alles-of-niets-offensief te gaan spelen, het werd uiteindelijk niets. De ruimtes achterin werden groter waarvan Waarde naar hartenlust kon profiteren. In de 85e minuut maakte Jody Tschiauke aan alle illusies een eind bij de toch gerenommeerde tegenstander. Na een lepe steekpass door het midden kon hij alleen op de doelman af en maakte 'zoals een echte spits betaamt' geen fout, 1-4. Na de wedstrijd was coach Edwin in de Weij dan ook zeer te spreken over de teamprestatie. Met 15 punten uit de laatste 6 wedstrijden en een voorlopig 2e plaats in de tweede periode is Waarde bezig aan een goede serie. Zaterdag 11 februari wacht Waarde een thuiswedstrijd tegen Kwadendamme. En juist tegen die ploeg heeft Waarde nog wat recht te zetten na de verliespartij uit de heenwedstrijd. Aanvang wedstrijd 15.00 uur op 'sportpark Keizershoofd'.