Jong Reimerswaal wint met 5-2

REIMERSWAAL - Zaterdag 17 december sloot Jong Reimerswaal het jaar 2016 af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de talenten van voetbalvereniging Wemeldinge. Coach Eddie Kiesenberg en assistent Buddy Aschman (Jong Reimerswaal) beschikten over 13 spelers doordat het griepvirus voor enkele late afmeldingen zorgde, met daarnaast nog keeper Robin Vervelde die zich blesseerde in de avond vooraf.

Wemeldinge O23 werd gecoacht door hoofdtrainer Nels Rijvers met als assistent-coach Martijn van Dalen die de A-junioren normaliter coacht en traint. Beide teams traden aan met veelal jonge spelers, waardoor de wedstrijd zich in een hoog tempo afspeelde. De jongste debutant was Davy Nieuwenhuijzen spelend voor Hansweertse Boys 1, hij werd dit jaar doorgeschoven naar het 1e elftal en wist maar liefst 9 doelpunten te maken in de eerste seizoenshelft. Een indrukwekkend aantal voor het nog maar 15-jarige talent. Naast hem debuteerden nog twee jongelingen, Sven Tolhoek (Vv Yerseke) en Mario Gjoka (vv Kruiningen) met beiden de leeftijd van 16 jaar.

De wedstrijd: Na zo'n 7 minuten spelen brandde de wedstrijd los, Armin de Bat op de linkerflank met het terugleggen op Ali Gunes die de eerste schietkans genoot maar geen doel trof. Ook Wemeldinge vier minuten later met zijn eerste poging, Bryan de Heer met een afstandsschot waar keeper Sven Tolhoek geen moeite mee had. De druk nam toe doordat Jong Reimerswaal het tempo opvoerde, dit leidde dan ook tot de openingstreffer uit een scrimmage voor het doel. Stefan Dijl zijn inzet tegen een verdediger aan waarna de bal in het doel belandde, 1-0. Ook in de fase erna tot aan de rust dicteerde Jong Reimerswaal, scoorde Ramon Schrier in de 23e minuut met laag afstandsschot knap de 2-0. Nog geen half uur gespeeld en het scorebord stond op 3-0 met enig fortuin. Jeroen Sent met hoge voorzet vanaf de linkerkant die wel dan niet onbewust over doelman Jesper Bleumink in de winkelhaak viel. Vlak voor de rust bracht Wemeldinge de marge terug naar 2 doelpunten, een lage harde voorzet nog licht aangeraakt waardoor doelman Tolhoek de bal niet kon klemmen waarop Perry Brouwer goed anticipeerde en de rebound verzilverde, 3-1. Na de thee een wat slordige fase bij Reimerswaal, maar het was toch ook de gretigheid van Wemeldinge die zichtbaar was, dit bracht ze weer terug in de wedstrijd door een prima aanval met het afronding van Nick Kloosterman, 3-2. De talenten uit Wemeldinge gaven uitstekend partij, wat meteen aangaf hoe de aanwas naar hun 1e elftal er voor staat. Jong Reimerswaal rechtte zijn rug door de eindstand te bepalen op 5-2 door treffers van Davey Tolhoek en debutant Davy Nieuwenhuijzen. Na afloop werden er mosselen op geserveerd met veelal de complimenten over beide selecties, talentvol volgens velen.

Selectie Jong Reimerswaal:

Eddie Kiesenberg (coach), Buddy Aschman (ass.-coach), Marcel Lobbezoo (ass.-scheidsrechter). Spelers: Sven Tolhoek (Yerseke), Wessel In de Weij, Ali Gunes, Laurent (allen Rillandia), Ramon Schrier, Davy Nieuwenhuijzen (beiden Hansweertse Boys), Mario Gjoka (Kruiningen), Armin de Bat, Laurens van Gorsel, Jeroen Sent (allen Krabbendijke), Davey Tolhoek, Stefan Dijl en Diedrik Noordam (allen Sc Waare).

Selectie Wemeldinge O23:

Nels Rijvers (coach), Martijn van dalen (ass.-coach), Peter Visser (ass.-scheidsrechter). Spelers: Bryan de Heer, Jesper Bleumink, Pol de Vos, Joel de Vos, Martijn Kok, Dies Minnaard, Perry Brouwer, Vagelis Spirou, Maurick Steenhard, William de Bat, Ivan Mahmoud, Steven Luteijn, Nick Kloosterman, Lars Meiresonne en Dave Schipper.