Afbeelding

Kapelle JO13-4 tegen Wemeldinge JO13-2G

Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdag 26 november was het de beurt aan twee teams uit de gemeente Kapelle voor de 'jeugdderby van de week'.

Kapelle JO13-4 had drie wedstrijden gewonnen waaronder ook de uitwedstrijd tegen Wemeldinge JO13-2G die in 1-3 eindigde. Wemeldinge JO13-2G verloor al zijn wedstrijden, voor hun zaterdag de kans om niet puntloos te eindigen op de laatste positie in deze competitie. Beide teams voetballen veelal voor hun plezier, echter blijft 'het winnen als sporter' natuurlijk een streven. Helaas onder beide teams enkele zieken waardoor er jongere spelers werden toegevoegd aan de selecties, voor de laatstgenoemden de kans om in een hogere leeftijdscategorie te presteren. Vooraf aan de wedstrijd nog enige twijfel over de locatie, zo niet het veld. Na enige vertraging vanwege toch de vele wedstrijden aldaar mochten ze aantreden op tweede veld, waar het hoofdveld op het programma stond. Wachtende kinderen dan even uit het oog verliezen, is de normaalste zaak van de wereld. Al met al waren beiden niet van plan om te verliezen. De bezoekers gingen voor hun eerste punt of zelfs een 'driepunter', namelijk een overwinning.

De wedstrijd

In de beginfase waren de bezoekers veelal op de helft van Kapelle maar tot echte kansen leidde dit niet, wel verrassend voor de reporter ter plaatse. Toch na enige tijd was het Melle Koole die de eerste kans van de wedstrijd meteen benutte, de 1-0 voorsprong voor Kapelle JO13-4. Even later kon Melle opnieuw zich opnieuw onderscheiden door een terecht gegeven penalty, een hard schot werd voor alle aanwezigen duidelijk met de handen gestopt door een veldspeler. Deze keer niet het gewenste resultaat voor Melle en zijn team, de penalty werd hard over geschoten. Het spel golfde op en neer, meer doelpunten leken haast onvermijdelijk doordat beide teams veel inzet toonden. Kort voor de rust kregen de bezoekers dan hun doelpunt, althans zo leek het voor de toeschouwers op afstand. Een schot verandert van richting viel binnen bij de tweede paal, echter volgde ook direct het rustsignaal. Maar zichtbaar was dat de scheidsrechter nog iets toevoegde aan dit signaal, helaas was de bal met hand getoucheerd voor deze de doellijn was gepasseerd. Geen doelpunt terecht. Nauwelijks waren de ouders terug van hun kantinebezoekje, of Maxime Mesu (JO11-speler) schoot op dezelfde wijze als Melle nu Wemeldinge naast Kapelle JO13-4. En alsof Melle al niet genoeg in het hoofdstuk voorkwam was hij na de rust de doelman, waar Rick Meijer deze rol eerst vervulde. Na de gelijkmaker volgde een strijd om het mogelijk winnende doelpunt, kansen voor Bas Vervenne en Max Mosselman aan de zijde van Wemeldinge waar Kapelle ook zeker had toe kunnen slaan. Het bleef uiteindelijk 1-1, zo behaalde Wemeldinge zijn eerste punt 'een gelijkspel'.

Selectie Kapelle JO13-4

Begeleiding: William Koole (leider/trainer) en Niels de Mol (trainer). Spelers: Lucas Hu, Wessel Moeleker, Roel Dingemanse, Mink de Mol, Reza de Kok, Quinn Eversdijk, Melle Koole, Sipho Augustijn, Niels van Dijke, Dennis Nieuwdorp, Rick Meijer, Sil Faasse, Ruben van Halteren, Ramon van Vaardegem en de afwezige Ties Faasse.

Selectie Wemeldinge JO13-2

Begeleiding: Kamal Asray (leider/trainer). Spelers: Aryan Asray, Zeger de Bruijn, Colin Breel, Vasko Shatorov, Max Mosselman, Feije Flipse, Timo Goetheer, Mitchel Houmes, Izak op 't Hof, Xander Mesu, Chamnan Braam en Jody van waarde (ziek), (drie vervangers uit JO11) Bas Vervenne, Jari Goetheer en Maxime Mesu.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief