Kapelle verrast Kloetinge in slotfase

KAPELLE/KLOETINGE - Zaterdag 22 oktober speelde Kapelle in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen het naastgelegen Kloetinge. Op voorhand een loodzware opgave om een ronde verder te geraken voor de 3e klasser onder de leiding van coach John de Frel. Kloetinge in een 'flow' door de puike overwinningen op de koplopers in de 1e klas. Kapelle daarentegen nog zoekende naar een betere vorm.

Kloetinge begon met een aantal sterkhouders op de wisselbank, een gebruikelijke keuze bij dit soort wedstrijden. Normaliter geen enkel probleem om een tegenstander als Kapelle het zwijgen op te leggen, zo niet te verslaan. De bezoekers begonnen in een zeer laag tempo, wellicht ook om de eerder genoemde kwaliteitsverschillen. Kapelle bleef in de beginfase vrij gemakkelijk op de been, stond organisatorisch goed en hielt Kloetinge veelal op door passes te onderscheppen. Dit leidde ertoe dat Kloetinge koos voor enkele afstandsschoten waarbij Mark Schuit tot tweemaal toe de deklat raakte. Bij zijn tweede poging helaas voor hem een hamstringblessure waardoor hij al vroeg het veld ruimde voor Rick Huijbregtse. Tussen deze pogingen door was er al een eerste kans voor de thuisploeg. Een snelle counter leverde Kapelle een hoekschop op, Jasper Vink met de kopbal die werd gestopt door doelman Thom Eversdijk. Kloetinge had moeite om de openingstreffer te maken, Kapelle kreeg in de eerste helft drie uitstekende mogelijkheden op deze vanuit veelal de tegenstoot. De tweede wederom uit een hoekschop met weer een kopbal van dezelfde Jasper Vink. Ook Marco den Deurwaarder met een goed schot binnen het strafschopgebied dat goed werd verwerkt door doelman Eversdijk. Net voor de rust was het aanvoerder Timo Jansen over rechts die de aanval inzette, zijn inzet ietwat gelukkig voor de voeten van Remco van Tiggele zag vallen die deze laag en hard binnen schoot. Een eerste helft waarin Kapelle zich niet liet overklassen. Het eerste kwartier na rust genoot Kloetinge dan wel het meeste balbezit, het kwam niet door de verdediging van Kapelle. Dat veranderde snel door het inbrengen van smaakmaker Xander van der Poel, onnavolgbare acties naar de achterlijn met de daaropvolgende voorzetten zorgden ervoor dat de rood-witte muur viel. Een afgemeten voorzet op de inkomende Wouter Duvekot die deze genadeloos binnen schoot, 0-2. Drie munten later de duwfout in de rug van Xander van der Poel achterin bij Kapelle, deze bestraft met een penalty. Tom Wuyts mocht aanleggen om de marge te vergroten naar 3 doelpunten, echter zijn inzet geraakte op de paal. Kapelle verdedigde uit door veelal de lange pass op spits Souliman Abali die kort op de eerder gegeven penalty zelf ook een strafschop kreeg toegekend, zowaar tekende Wout Vink vanaf elf meter voor de 1-2 aansluitingstreffer in de 84e minuut. Even later weer uit een vrije trap Robin Boogaard met zijn poging die rakelings over het doel verdween. Met 87 minuten op de klok was het doelman Lars Francke met de lange pass op Jasper Vink die in het luchtduel de bal bij zijn spits Abali wist te krijgen, 'oog in oog' met Eversdijk plaatse hij de bal langs de bal langs de doelman. Kapelle onverwachts langszij in de slotfase waardoor een strafschoppenserie een winnaar moest geven. Daarin bleek Kapelle de betere door vijfmaal doel te treffen, Lars Franke onderscheidde zich door de eerste strafschop te stoppen. Een prestatie van formaat!

Len Eversdijk in duel met aanvoerder Timo Jansen met Marco den Deurwaader en Wout Vink op de achtergrond. FOTO F. V. PAGEE