Afbeelding

Zilver voor Jerom Rentmeester en Mats Boender

Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - In een zonnig en warm (23 graden) Wilrijk (België) werd zondag de finale van de Belgische Frans Claes competitie gereden. Er waren behoorlijk wat rijders op de zon en het technische parcours afgekomen waardoor de eindstrijd van de competitie nog zeer spannend werd.

De acht jeugdleden van Schaats- en Skeelerclub de Poel mochten er twee zilveren plakken meenemen, en daarnaast nog flink wat prijzengeld zodat de spaarpotten flink gespekt zijn.

Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom reed goed in haar tweede internationale wedstrijd maar belandde helaas net naast het podium. Maar de medaille en het prijzengeld voor de vierde plek waren dik verdiend. Veerle heeft dit jaar flink progressie gemaakt en doet volgend jaar zeker weer mee in België!

Mats Boender heeft al flink wat internationale ervaring en wilde vandaag vlammen. Een eerst plek in de competitie was net niet meer haalbaar vandaag dus vond Mats dat zo eervol mogelijk tweede worden het doel was. De sprint won hij, evenals de B-finale van de inline met ruime voorsprong. In beide races van de marathon startte hij super en reed het eerste deel op kop van het peloton. Helaas kon hij op het zeer technische parcours de kop net niet vasthouden tot het einde en moest hij de winnaar van de competitie, Quinten Callaert uit Mechelen, nipt voor laten gaan. Een zilveren plak voor Mats na drie dagen competitie. Seppe Morias uit Heverlee werd derde van deze grote poule leeftijdsgenoten.

Ook Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek heeft de hele competitie meegereden. Hij startte vandaag slecht in de sprint waardoor hij zowel de competitie-winnaar, Gilles Cartois uit Tienen als de uiteindelijke nummer drie, Tiemen Meeus uit Antwerpen voor moest laten gaan. Daarmee kwam zijn tweede plek in gevaar waardoor Jerom nog flink aan de bak moest. Zowel in de inline als in de marathon heeft hij het vuur uit zijn sloffen gereden. Met twee tweede plaatsen had hij alsnog ruim voldoende punten voor de zilveren plak en de bijbehorende premie. Vriend Lars Vermue en diens tweelingbroer Wout Vermue werden vierde en vijfde; een mooie prestatie voor de broers die pas dit jaar zijn gaan skeeleren!

Remke van Rijs, Rudolf Maljaars en Nynke van Rijs (allen uit Kapelle) reden vandaag voor het eerst in België. Zij hadden nog geen internationale ervaring en omdat ze vandaag voor het eerst met de competitie meededen konden ze niet meestrijden voor het klassement. Het hoogst haalbare was dus de dag-overwinning. Rudolf stond net naast het podium met een vierde plek, Remke werd vijfde en Nynke achtste.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief