Krabbendijke wint uiteindelijk gemakkelijk van Nieuwland

KRABBENDIJKE - Na een moeizame eerste helft heeft Krabbendijke toch eenvoudig drie punten overgehouden aan het thuisduel met Nieuwland.

Zoals wel vaker dit seizoen was het een individuele actie van Elco Jansen die de wedstrijd openbrak. Op eigen helft veroverde hij de bal in de 15e minuut de bal, omspeelde liefst zes tegenstanders inclusief de keeper en schoof de bal in het lege doel. Wat een ongekende klasse zat er in deze goal! Na deze 1-0 leek het wellicht wat makkelijker voetballen te gaan worden voor de tricolores echter Nieuwland gaf zich niet gewonnen en kwam meerdere malen zeer gevaarlijk voor de goal van Hoekman. Deze keepte echter een weergaloze eerste helft en redde tot vier keer toe op een inzet van een Nieuwlander. Aan de andere kant was Elco Jansen 1 maal gevaarlijk maar ook de keeper redde in een 1 tegen 1 situatie. In de 35e minuut was het een lange bal van Marc van der Hart op Elco Jansen die op zijn beurt Armin de Bat alleen voor keeper bracht. De bat ronde met links beheerst af in de korte hoek en bracht hiermee de marge op twee. Luttele minuten later had De Bat zijn ploeg definitief in veilige haven kunnen koppen maar een afgemeten voorzet van Jeroen Sent kopte hij op de paal waarna Robert van de Vreede de rebound over schoot.

Krabbendijke speelde in de beginfase een stuk rustiger aan de bal waardoor het minder kansen weg gaf. In de 55e minuut weer een goede actie van Elco Jansen hij passeerde twee man en gaf de bal af op Ronald Zuidweg die met links de 3-0 aantekende. In deze fase speelde Krabbendijke prima voetbal en het duurde dan ook niet lang alvorens de volgende kansen zich aandiende. In de 60e minuut een kans voor Elco Jansen maar hij schoot naast. 2 minuten later een kopbal van Jeroen Koster maar de keeper redde op de lijn. Elco Jansen wederom alleen voor de keeper maar hij kreeg de bal weer niet langs de doelman. In de 67e minuut een lange bal van keeper Hoekman die slecht werd verwerkt door de Nieuwland defensie. Zuidweg pikte de bal op een schoot het leer fraai diagonaal achter de verbouwereerde Nieuwland goalie. Vijf minuten later weer een corner voor Krabbendijke en dit keer was het centrale verdediger Jeroen Bakx die al vallend de bal achter de doelman kopte en de 5-0 aan liet tekenen. Hierna de eerste grote kans in de tweede helft voor Nieuwland. Krabbendijke werd echter hulp geboden door de paal want deze bracht redding op een prima ingeschoten vrije trap. Krabbendijke bracht de A-junioren Pierre Borgo en Ruben Matthijsse in het veld een raakte de onderkant van de lat middels een kopbal van Elco Jansen. Een vrije trap van Danny Weber zeilde over en Elco Jansen stiftte de bal alleen voor de keeper naast de goal. Vijf minuten voor tijd viel alsnog een tegentreffer voor Krabbendijke en op basis van de eerste helft verdiende Nieuwland deze ook zeker. Een miscommunicatie bij een lange bal zorgde ervoor dat het centrum van Krabbendijke open kwam te liggen. In de 1 tegen 1 situatie redde Hoekman in eerste instantie nog knap maar in de rebound was hij kansloos. Zo werd het 5-1.