Stephan de Leeuw belangrijk voor Rillandia

Sport en vereniging

WAARDE - Rillandia, de andere derby naast 'Kruiningen-Yerseke' gespeeld op zaterdag 14 november. Waarde maakt stappen en won enkele weken geleden onverwachts van koploper SKNWK met 3-1 op sportpark 'Keizershoofd' te Waarde. Rillandia van nog ongeslagen, maar door een aantal gelijke spelen de nummer twee in de 4e klas B.

Een moeilijke wedstrijd op papier werd vrij gemakkelijk gewonnen door de ploeg van hoofdtrainer Bram Kot en zijn assistent Edwin in de Weij. Laatstgenoemde een spits weleer die Rillandia vele overwinningen bezorgde in het verleden. Ook een stage voor de weg die hij is ingeslagen om zijn trainersdiploma te behalen. Mooi hieraan is dat nu zijn zoon Wessel in de Weij uitkomt voor het eerste elftal van Rillandia. Ook is deze tweemaal voor Jong Reimerswaal geselecteerd en lijkt het voetbal hem in genen te zitten.

De wedstrijd

Al vroeg in de wedstrijd bleek Rillandia de sterkere ploeg, met name op het middenveld was Waarde gehavend door enkele blessures. Loran Steketee, Bernie Steketee en Iman Noordam, normaal sterkhouders op het middenveld van Sc Waarde niet inzetbaar. Dit was duidelijk zichtbaar in de beginfase en leidde ook tot het nodige gevaar. Op het kwartier was het Ali Gunes die na een indrukwekkende dribbel zijn spits vond en voor de 0-1 zorgde op het scorebord. Dat het bij rust nog 0-1 stond was gezien het vertoonde spel nog in het voordeel van Waarde. Ely Engo, de man in vorm aan de zijde van Waarde maakte het Rillandia bij vlagen moeilijk door zijn bal-vastigheid, maar ook hij kon het tij niet keren. Na de rust viel dan ook terecht de 0-2 uit een hoekschop. De kopsterke spits anticipeerde goed en maakte zijn tweede van de middag. Tien minuten later toch even de spanning terug in de wedstrijd door ook een hoekschop aan de andere zijde. Ditmaal werd Jordy Steketee geheel vrijgelaten en mocht hij koppend de 1-2 in de touwen werken. Echter lang kon het thuispubliek niet genieten van deze aansluitingstreffer. Vijf minuten later gooide Rillandia de wedstrijd op slot uit 'jawel' weer een hoekschop maakte Stephan de Leeuw zijn derde van de middag. Opgeteld met zijn eerder treffers staat deze nu op een totaal van tien competitiedoelpunten. Daarmee is hij zijn teamgenoot Arjan Koopmans voorbij die reeds negen maal 'het netje' wist te vinden. Waarde kon in deze derby geen vuist maken tegen het hoog genoteerde Rillandia op de ranglijst. Trainer Dennis Neels en Bram Kot analyseerden en kwamen overeen met het vertoonde spel, zoals het hoort te zijn in deze sport. Waarde mag over twee weken op bezoek bij weer SKNWK en mag het kunststukje van enkele weken proberen te herhalen. Rillandia treft Vosmeer in zijn thuiswedstrijd waar uit met 0-5 van werd gewonnen. Aanstaand weekend is er een vrij weekend voor beide teams.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief