VCK heeft geen schijn van kans

KRABBENDIJKE - Op een regenachtige zaterdagmiddag op het kunstgras in Koudekerke heeft Krabbendijke een prima pot afgeleverd en dik verdiend gewonnen van VCK. De teller bleef steken bij 4 maar vooral het veldspel en het aantal gecreëerde kansen stemden tot grote tevredenheid. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd was het vooral achterin en op het midden even goed afstemmen wie welke tegenstander op zou pakken bij balverlies. Toen dit helemaal duidelijk was speelde Krabbendijke een prima wedstrijd. Langzaam een overwicht opbouwen en dit vervolgens omzetten in het creëren van kansen.

Elco Jansen kreeg als eerste een grote kans maar de keeper redde op zijn schot. Daarna weer een grote mogelijkheid maar Ronald Zuidweg kapte naar binnen en zag zijn schot gekraakt worden door een inglijdende verdediger. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak. Een voorzet van Armin de Bat werd slecht weggewerkt door de VCK verdediging en de bal bleef liggen voor de voeten van Elco Jansen. Die wist wel raad met deze mogelijkheid en joeg de bal tegen de touwen. Krabbendijke bleef doordrukken en dit resulteerde in twee kansen voor Zuidweg maar beide pogingen misten de juiste richting. De 0-2 kwam uit een corner. Na enige voorzetten van Jeroen Sent en Ilco Rijkse kwam de bal op het hoofd van Armin de Bat die de bal teruglegde op Elco Jansen die beheerst binnenkopte. Kwam VCK dan helemaal niet in het spel voor? Nee, eigenlijk niet. Alleen twee schoten van buiten de zestien meter waren hun wapenfeiten maar deze waren niet doelgericht. Laatste kans van de eerste helft was voor De Bat maar zijn schot belande in het zijnet. In het begin van de tweede helft probeerde VCK nog wat van de wedstrijd te maken. Het was vaker op de Krabbendijkse helft te vinden zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant waren de Krabbendijke counters steeds wel gevaarlijk maar waren de tricoles onzorgvuldig in de eindpass. Toen de 0-3 eindelijk wel viel was de wedstijd gespeeld. Zuidweg passeerde zijn man op de linkerflank trok de bal voor en Rens Jansen prikte met links binnen. Vanaf dit moment waren er nog zo'n 22 minuten te spelen en volgde een ware kansenregen voor Krabbendijke. 3 minuten na de 0-3 speelde Elco Jansen 3 man uit, was niet zelfzuchtig en gaf de kans aan Zuidweg die beheerst afrondde in de korte hoek. Hierna een schot van Armin de Bat in de korte hoek maar recht op de keeper. Rens Jansen en Danny Weber ook met schoten van afstand maar beide keren weer een redding van keeper Bil. Jeroen Bakx kopte uit een corner op de hakken van zijn bewaker en Elco Jansens kopbal uit een corner vloog rakelings langs de goal. Ook de laatste poging van Krabbendijke leverde geen treffer op. Danny Weber leek te gaan schieten met rechts maar legde af met links op Elco Jansen die tevens met zijn linker de keeper op zijn pad vond. Zo bleef het bij 0-4.

Doelpunten:

0-1 Elco Jansen; 0-2 Elco Jansen (Armin de Bat); 0-3 Rens Jansen (Ronald Zuidweg); 0-4 Ronald Zuidweg (Elco Jansen).