Krabbendijke ten onder in tamme derby tegen Kruiningen

KRABBENDIJKE - In de uitwedstrijd tegen buurman Kruiningen heeft Krabbendijke afgelopen zaterdag dure punten laten liggen. Na een hele matte wedstrijd bleven de punten achter op 'De kruse mat'. Kruiningen zegevierde met 2-0.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Krabbendijke had wat vaker de bal, Kruiningen beperkte zich tot verdedigen. Dit deed het dermate goed dat Krabbendijke aanvallend geen vuist kon maken. Kruiningen hield het veld klein en de Krabbendijke voorwaartsen hadden grote moeite om hun man te passeren. Ook door de wat trage opbouw van achteruit bij Krabbendijke konden er geen gaten in de defensie van Kruiningen worden gevonden. Na een minuut of 20 kreeg Krabbendijke definitief de overhand in de eerste helft. Kruiningen werd teruggedrongen op eigen helft en langzamerhand begon ook de doelman van de geel zwarten het wat drukker te krijgen. Eerste wapenfeit richting het doel van Kruiningen kwam van de voet van Elco Jansen maar zijn schot ging een meter naast. Hierna twee identieke kansen voor Armin de Bat. Na doorkopballen van Rens Jansen kwam De Bat twee keer alleen voor de keeper, twee keer lobde hij de bal over de keeper maar evenzoveel ook net aan de verkeerde kant van de deklat. Aan de andere kant werd Kruiningen via de counter éénmaal erg gevaarlijk maar de inzet van Thomas Paauwe ging via keeper Lorenzo Hoekman naast het doel. Op slag van rust een hele grote kans voor Krabbendijke maar Rens Jansen kopte na een perfecte voorzet van Danny Weber op de binnenkant van de paal en rolde de bal weer terug het speelveld in.

De tweede helft kende een dramatische start voor Krabbendijke. Waar afgesproken was om de druk juist verder op te voeren op de defensie van Kruiningen was het juist Kruiningen dat direct na de thee toesloeg. Myron Sinke dribbelde de bal over de rand van de 16 en schoot de bal na lang wachten tegendraads achter doelman Hoekman. Zo was het dus heel snel 1-0 en dit was koren op de molen voor de thuisploeg. Op deze manier konden de verdedigende stellingen intact blijven en was er geen enkele noodzaak deze te verlaten. Krabbendijke probeerde de rug te rechten maar in de 55e minuut was het via de counter weer raak. Na een doorkopbal van Paauwe kon Wouter Veerhoek alleen afgaan op de doelman en hij ronde koel af voor de 2-0. Krabbendijke bracht hierna vers bloed en ging risico's nemen. Achterin één op één en met 4 spitsen trachtten de tricolores nog te redden wat er te redden viel. In de 70e minuut een strafschop voor Krabbendijke. Elco Jansen werd in het vijandelijke strafschopgebied door twee man neergehaald, nam de penalty zelf maar keeper Mark Koster pareerde zijn inzet. Eigenlijk had de leidsman na deze misser af kunnen fluiten wat Krabbendijke betrof want wat het ook probeerde, het zat er vandaag gewoon niet in. Via dribbels, voorzetten, combinaties, telkens weer mislukte de opzetten. Of er zat een vijandelijk been tussen, of de passing was niet zuiver of de bal stroopte op het veld of het was het uitstekend verdedigende Kruiningen dat een Krabbendijke aanval onschadelijk maakte. Laatste kans van de wedstrijd was voor Kruiningen maar ook hun kopbal kwam via de binnenkant van de paal terug in het speelveld. Zo bleef het bij 2-0.