Aanvallend Yerseke op jacht naar koploper Arnemuiden

YERSEKE - Jong Ambon, afgelopen zaterdag 31 oktober een tegenstander in vorm met drie overwinningen en een gelijkspel uit hun laatste vier gespeelde wedstrijden. Mede doordat Arnemuiden ook een zware tegenstander trof, hoopte men op een dubbelslag.

De wedstrijd: Yerseke zette meteen druk op de bezoekers uit Middelburg, die steeds ervoor kozen om voetballend de oplossing te zoeken. Dit resulteerde vaak in balverlies doordat Yerseke het rondspelen van de bal gewoonweg niet toeliet. Na drie minuten de eerste mogelijkheid voor Jari Christiaanse de bal kreeg teruggelegd door Urvin van Hekelen maar naast schoot. Na acht minuten spelen een identieke situatie als in d wedstrijd tegen Krabbendijke, de lange pass van Arjen Dingemanse op zijn spits Arjen de Koeijer. Ditmaal werd aanvoerder Yannick Taniwel verrast door de startsnelheid van de spits en ook doelman Stijn van de Broek kwam een fractie te laat. In dit duel kopte de Koeijer de bal over de doelman heen en de openingstreffer was een feit. Toch bleef Jong Ambon van achteruit voetballen en zocht steeds de middenvelders op, om zo hun spitsen te bereiken. Dat lukte hun in de elfde minuut, maar het schot voorlangs aan de tweede paal trof niet zijn doel. Daarna volgden vele kansen voor Yerseke op de 2-0, een geplaatst schot van Evert van Houte net naast de kruising, Arjen de Koeijer waar doelman van den Broek in de weg lag. Pas in de 37e minuut was het de uitstekend spelende Urvin van Hekelen, die op een dieptepass zijn directe tegenstander het nakijken liet door zijn snelheid. Scoorde en nam in dezelfde loop de felicitaties in ontvangst van zijn vader, die zich naast de goal als supporter van Yerseke had opgesteld. Een omhelzing die geen uitleg nodig heeft en de 2-0 op het scorebord. Nog voor de rust tekende de man van de wedstrijd dan ook nog eens voor de 3-0, Arjen de Koeijer met het schot en uit de rebound plaatste van Hekelen zijn tweede treffer binnen. Van lange ballen inbrengen en zo misschien de wedstrijd nog te kantelen, kende Jong Ambon niet. Toch wel knap, om na een 3-0 te blijven vasthouden aan je eigen spel en zo misschien tegen andere tegenstanders wel toe te slaan. In de fase na rust bleven ze ook redelijk overeind maar echte mogelijkheden bleven uit, op een kopbal na die over ging. In de 77e minuut werd de Koeijer licht vastgehouden binnen het strafschopgebied en beoordeelde scheidsrechter A.J.A. Simonse dit als een overtreding. Strafschop genomen door de spits in vorm en de 4-0 voorsprong zorgde voor het slot op de wedstrijd. Met nog dertien minuten te spelen, was de pijp leeg aan de zijde van de bezoekers wat leidde tot nog twee treffers voor Yerseke. Jari Christiaanse met zijn schot dat via de binnenkant van paal tegen doelman van den Broek caramboleerde, maar ook hij kon de 5-0 niet voorkomen. Het laatste doelpunt was de mooiste, mede door de opgezette aanval en zijn afronding. Arjen Dingemanse met een mooie steekpass op Jari Christiaanse die aflegde op Arjen de Koeijer, zonder na te denken deze onderkant lat binnen de touwen. Een 6-0 overwinning met weer al 13 treffers voor de spits. Ook naast hem scoorde van Hekelen er 6 en staat de teller bij Jari Christiaanse op 3. Jong Ambon dat toch indruk achterliet.