Wemeldinge wint met 6-0

WEMELDINGE - Wemeldinge speelde zaterdag 24 oktober zijn inhaalwedstrijd tegen Heinkenszand op sportpark 'Boenze Boogerd' te Wemeldinge. Na een moeizame start in de vierde klas herpakken ze zich en volgen er betere resultaten. Hoofdtrainer Nels Rijvers werd vervangen door Andre Bruijnooge vanwege zijn geplande vakantie.

De wedstrijd: Door meteen voor de aanval te kiezen werd de tegenstander in het eerste kwartier al op een geruime achterstand gezet. In de zesde minuut was het Remi Bruijnooge die de score opende op aangeven van Niels Kole. Een mooie steekpass van hem en Bruijnooge passeerde de doelman, 1-0. Nog geen twee minuten later was het spits Pieter Bolle die uit een corner op de kruising kopte. Pech voor hem, maar even later zorgde hij met een fraaie diagonale hoge pass achter de verdediging voor de tweede treffer van Remi Bruijnooge. Deze na de stuit in de verre hoek geplaatst door hem leverde de 2-0 op. Nog binnen het kwartier was het Niels Kole die wederom een goede aanval beheerst afrondde, 3-0 en zo leek een monsterscore zich aan te kondigen. Na een half uur spelen volgde het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een corner hard in de kruising gekopt door Barrie Vleugel en de 4-0 op het scorebord. Met nog niet één mogelijkheid voor de bezoekers bleef het kansen regenen, vaak met de lat als een 'sta in de weg'. Nog voor de rust werd in het strafschopgebied de vrijstaande Niels Kole aangespeeld die voor het schot koos. Deze nog wel gestopt maar uit de rebound scoorde vrij eenvoudig Pieter Bolle de vijfde treffer. De rust in met een 5-0 tussenstand zorgde voor tevreden supporters aan de zijde van de thuisclub. De tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer maar werden de kansen niet op waarde ingeschat, zo niet verprutst. Gezien het spelbeeld hadden de dubbele cijfers zeker niet misstaan in de verhouding tot deze. Het enige doelpunt na de rust kwam juist ietwat onverwachts. Uit een corner genomen door Remi Bruijnooge, draaide de bal met het nodige effect direct in de lange hoek. Door het luchtduel voor het gezichtsveld van de keeper gemist door alles en iedereen viel de bal in één tij binnen. Het niveau daalde en daardoor bleef de aangekondigde monsterscore uit. Het publiek kreeg een mooie eerste helft met een wat mindere tweede helft te zien. Wemeldinge klimt door deze overwinning naar 8e plaats op de ranglijst met een te overbruggen achterstand op de concurrentie. Wellicht voor hun een stap naar een eventuele periode, immers lijkt de overgekomen zondagsclub RCS Souburg naar het zaterdagvoetbal af te stevenen op het kampioenschap. Daardoor lijkt een periode het hoogst haalbare voor de resterende clubs. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Lewedorpse Boys die op dit moment op een vierde plaats staan genoteerd.