Krabbendijke 1 boekt eenvoudige zege op Domburg 1

KRABBENDIJKE - Een fitte selectie, een prima bespeelbaar veld, behoorlijk veel publiek en een heerlijk zonnetje met een prima temperatuur. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een fantastische voetbalmiddag tussen Krabbendijke en Domburg. Helaas was het alleen Krabbendijke dat er een wedstrijd van wilde maken en kwam Domburg niet met deze intentie naar Krabbendijke toe. Uiteindelijk werd de voetballende ploeg gelukkig wel beloond!

In de beginfase was het aftasten voor beide elftallen. Geen grote kansen en langzaam een veldoverwicht voor Krabbendijke. In de 8e minuut de eerste poging van Krabbendijke maar het schot van Jeroen Sent verdween een meter naast het doel van Domburg. Ook de tweede poging van hem miste de juiste richting, ditmaal over. Domburg begon al vroeg met tijdrekken, de doelman deed het op z'n gemakje en de blessuregevallen waren niet te tellen. Aan Krabbendijke de moeilijke taak om hier niet in mee te gaan en continu de tegenstander onder druk te houden. Dit lukte steeds beter en steeds vaker kwamen de voorwaartsen in scoringspositie. Elco Jansen opende dan ook verdiend de score door een prima voorzet van zijn kompaan voorin, Armin de Bat tegen de touwen te werken. De enige Domburgkans van deze middag werd in de 30e minuut een paar meter naast gekopt. Krabbendijke kon, zonder groots te spelen, Domburg steeds verder terugdringen en het was wachten op de 2-0. Deze kwam er ook in blessuretijd van het eerste bedrijf. De leidsman van vandaag trok heel terecht 5 minuten bij en in deze vijf minuten was het wederom Elco Jansen die met een prima rush drie man passeerde en beheerst afrondde in de lange hoek.

Met 2-0 om de thee is toch net wat lekkerder dan een minimale marge. Na de rust werd de wedstrijd direct door Krabbendijke in het slot gegooid. Een steekbal van Elco Jansen werd door Armin de Bat langs de uitkomende keeper gegleden. 3-0, wedstrijd gespeeld. In het vervolg was het zaak geen tegengoal meer te incasseren maar de score verder op te voeren. Krabbendijke en Domburg wisselden beide 3 keer en dit kwam het spel even niet ten goede. Het logische vervolg hiervan was een erg rommelig kwartier tussen minuut zestig en vijfenzeventig. Toen alle rookwolken van deze wissels weer waren opgetrokken bleek Domburg helemaal leeg gespeeld en was het Krabbendijke dat nog 4 grote kansen wist te creëren. Eerst was het de ingevallen Ronald Zuidweg die de aanval zelf opzette, de combinatie aanging met Elco Jansen, de bal prima terugkreeg maar faalde in de afronding. Hierna wederom een kans voor Zuidweg maar zijn poging van afstand belandde zo'n meter naast de goal. Vervolgens een grote kans voor Elco Jansen om zijn derde van de middag te maken maar zijn lob verdween centimeters naast het doel. In blessuretijd was het toch nog een keer raak. Rens Jansen bediende Zuidweg op maat en hij maakte oog in oog met de doelman geen fout en tekende voor de 4-0 eindstand.

Een prima overwinning van Krabbendijke op een machteloos Domburg. Niet groots maar wel zakelijk. Volgende week de uitwedstrijd tegen MZVC. De nummer laatst aast op de eerste punten en aan Krabbendijke de taak om deze niet af te staan aan de Middelburgers

1-0 Elco Jansen (Armin de Bat); 2-0 Elco Jansen; 3-0 Armin de Bat (Elco Jansen); 4-0 Ronald Zuidweg (Rens Jansen).