Afbeelding

VinTesse maakt de lange, gezellige avond nog lekkerder

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE - De heerlijkste wijnen, buitenlandse kaasjes, truffelproducten, vers gesneden hammen, confitures, u vindt het allemaal in de nieuwe winkel VinTesse in Yerseke. Aan de Lepelstraat opent Madelon Smeets woensdag de deuren van haar wijn- en delicatessenzaak. “Ik verkoop alles voor een gezellige, lange avond borrelen”, vertelt ze. “Maar ook lekkere producten voor op de camping, bij de barbecue en relatiegeschenken en cadeautjes.”

Ambachtelijk Als u VinTesse binnenloopt, ziet u alleen maar smakelijke specialiteiten. Door goed te zoeken en veel te proeven, bijvoorbeeld op beurzen, selecteert Madelon de mooiste producten voor haar winkel. “Ik verkoop veertien soorten Franse worstjes, dressings, twintig verschillende soorten pasta’s, olijven, tapenades en risotto’s”, noemt ze wat voorbeelden. “Het zijn allemaal ambachtelijk bereide, pure producten uit vooral Italië, Spanje en Frankrijk.”

Wijn Omdat Madelon haar assortiment met zorg samenstelt, kan ze u er goed over adviseren. Welke wijn past goed bij het gerecht dat u voor vrienden klaarmaakt? Deze en andere vragen beantwoordt Madelon graag. Als sommelier heeft ze verstand van wijnen. “Ik vind het een prachtig product, omdat geen twee wijnen hetzelfde zijn en wijnboeren met passie te werk gaan. Ook het proces van wijn maken vind ik geweldig.” Mede door deze interesse kwam Madelon al vroeg in de horeca terecht. Ze is ook opgeleid in deze richting. “Toen ik me ging specialiseren, wilde ik dat graag in wijnen doen”, vertelt de sommelier. Ze heeft vooral een voorliefde voor champagnes. Die verkoopt ze dan ook in haar nieuwe zaak, van exclusieve merken tot de meer gangbare varianten. “Ook heb ik andere mousserende wijnen, meerdere soorten port en ruim honderd verschillende wijnen.” Voor iedere smaak, gelegenheid en portemonnee heeft VinTesse de ideale drank in huis. Madelon adviseert u graag bij uw keuze. U mag ook proeven, want VinTesse heeft iedere maand een andere maandselectie. “Nu is die van het wijnhuis Belles du Sud, uit de Franse Languedoc.”

Openingstijden VinTesse is vanaf 8 juli open op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.30 uur, op vrijdagavond ook van 19.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdag doorlopend van 9.00 uur tot 16.30 uur. De winkel is op zondag en maandag gesloten. U kunt ook terecht voor mooi verpakte cadeaus. “Ook die hebben we in alle soorten en maten.”

Wijn- en delicatessenwinkel VinTesse - Lepelstraat 15a - 4401 EB Yerseke - www.vintesse.nl

FOTO BENNIE KRAJENBRINK

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief