Yerseke verliest met 4-1 van koploper Axel

YERSEKE - Zaterdag 6 december mocht Yerseke het opnemen tegen de absolute titelkandidaat Fc Axel. Ook nog eens in een uitwedstrijd, wat vooraf Yerseke op papier weinig kansen bood. Elf wedstrijden gespeeld en ook alle elf gewonnen. Toch heeft de ploeg van trainer/coach Gerrit Petersen in elke wedstrijd kans op succes. Met name via de counter, is in eerdere duels gebleken dat Yerseke toe kan slaan. Veere thuis was hier een goed voorbeeld van, 6-3 winst met 5 doelpunten van spits Arjen de Koeijer.

De wedstrijd: Verrassend genoeg kreeg Yerseke in de beginfase mogelijkheden op de openingstreffer. Jari Christiaanse legde in de 4e minuut de bal terug op Michel de Rooij, rand strafschopgebied. Zijn schot werd gekraakt en tot corner verwerkt, die voor geen gevaar zorgde. Ook Frank Bakker kwam net een pass te kort, op aangeven van Arjen de Koeijer. Daardoor miste zijn inzet kracht, zodat doelman Michael Schaep zich nog kon herstellen. Na 14 minuten spelen, een lage voorzet van Marco Plasschaert via de rechterkant op de gepositioneerde Urmalon Martis. In eerste instantie redde doelman Laurens de Jager nog, maar met enig fortuin viel de bal wederom voor de voeten van Urmalon en maakte alsnog de 1-0. Fc Axel nam het initiatief in de wedstrijd, maar Yerseke bleef ook gevaarlijk door hun uitvallen. Na twintig minuten een goede redding op een schot van Frank Bakker. Ook Axel kreeg een mooie kans op 2-0 via Ivo Verstraeten. Een lage voorzet vanaf de rechterkant vol op de pantoffel, maar uitstekend keeperswerk van de Jager, die deze over tikte. Vijf minuten voor de rust het moment voor Yerseke, om Axel koude thee te bezorgen. Arjen de Koeijer maakte uit een scrimmage de gelijkmaker, zijn 18e treffer. Dat zorgde voor een ruststand van 1-1 en enig optimisme, maar gematigd vanwege de toch individuele kwaliteiten bij de koploper. De euforie was van korte duur, doordat 3 minuten na de rust in de verdediging van Yerseke een inschattingsfout werd gemaakt. Urmalon Martis anticipeerde goed en onderschepte de bal, die vrij baan had naar de goal. Beheerst plaatste hij de bal onder de uitgekomen Laurens de Jager door en weer de voorsprong voor de thuisploeg, 2-1. Yerseke zakte weg en kwam nog nauwelijks aan aanvallen toe. Na een uur spelen, misschien nog wel de grootste mogelijkheid op de 2-2. Een dubbele 1-2 tussen Frank Bakker en Arjen de Koeijer in het strafschopgebied, maar het schot bleef uit. Axel miste ook enkele kansen op 3-1, waardoor het een wedstrijd bleef mede dankzij de stand. Tot de 78e minuut bleef Yerseke hopen, maar te vergeefs. Ivo Verstraeten haalde de achterlijn op aangeven van aanvoerder Bart Rijckaard en legde de bal terug op Urmalon. Zijn derde van de middag en de nekslag voor Yerseke, 3-1. Te veel verdedigende meters door het kwaliteitsverschil, zorgde ook nog voor de 4-1. De pijp was leeg, om het maar zo te zeggen. Via Wouter Boeije, Urmalon deze keer als aangever op de vrijstaande Danny Aarnoutse, die zijn doelpunt mee pakte in hun twaalfde overwinning. Al met al helemaal geen schande en kan Yerseke terugkijken op een goede 1e helft. A.s. zaterdag speelt Yerseke hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Nieuwdorp. Thuis wist Yerseke 5 van de 6 duels te winnen, waardoor er vertrouwen is in een goed resultaat, al moet gezegd worden dat Nieuwdorp op dit moment wel op een tweede plaats staat.